ÖZEL: BU PARTİYİ İKTİDAR YAPIN

Ankara’da düzenlenen ‘Değişim Kurultayı’nda konuşan CHP Lideri Özel, “Ayağa kalkın ve bu partiyi iktidar yapın. Ben size güveniyorum, size inanıyorum” diyerek solonda bulunan delegelere seslendi.

GÜNDEM 7.09.2024 11:54:00 0
ÖZEL: BU PARTİYİ İKTİDAR YAPIN

CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) tüzük değişikliklerinin ele alınacağı 20’nci Olağanüstü Kurultayı Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi’nde başladı. Açılışını CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı kurultayda saygı duruşuna durulup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bazı delegelerin önerisiyle Divan Başkanlığına oy birliğiyle Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek seçildi. CHP 20’nci Olağanüstü Kurultay Başkanlığı’na Kurul Üyelikleri için ise Başkan Yardımcısı olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve PM Üyesi Saniye Barut, yazman olarak İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksek Bozdağ, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir oybirliğiyle seçildi. Kurul üyelerinin seçiminin ardından CHP 20’nci Olağanüstü Kurultayı için hazırlanan video izletildi.

 

OĞUZ VE YILMAZ BİRLİKTE KATILDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i, salona gelişinde Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner karşıladı. Özel, kurultay salonuna eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile birlikte geldi. CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultaya katılmadı. Kurultaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı. Kurultayda CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile birlikte yer aldı.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

Kurultayda yerel seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Özgür Özel, “Önümüzde iki risk vardı. İktidarın CHP’yle tartışma, kavga etme, kutuplaşma siyasetini bir taktik ve strateji olarak sürdüğünü gördük. Bunlara karşı kulak asmadık. Sizinle kavga etmeyeceğiz. Kavga edeceksek emekli için, öğrenci için, esnaf için kavga edeceğiz ama sizin suni gündeminiz peşine takılmayacak, bu seçimin yerel seçim olmaktan çıkarmayacağız dedik ve böyle yaptık. İkinci tehlike ise eski dostlarımızın benzer yaklaşımları olmuştu. Özellikle Türkiye İttifakı’nın temellerini bombalamaya yönelikti. Bu parti, 2018-2019 ve 2023 seçimlerine ittifakla girdi. Yerel seçimde de ittifaksız olmayacağını söylüyorlardı. İttifakı reddeden bir parti olmadığımız gibi ittifak arayışları için üzerimize düşeni yaptık” dedi. 

 

“MİLLET 31 MART’TA TÜRKİYE’DE YENİ BİR SİYASİ İKLİM YARATTI”

“Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin birinci partisidir” diyerek açıklamasını sürdüren Özel, “Millet 31 Mart’ta Türkiye’de yeni bir siyasi iklim yarattı. Bizlere ağır bir sorumluluk yükledi, ağır bir kredi açtı. Bu kredi, bir yatırım kredisidir. Seçmen, Türkiye’nin geleceğine ve CHP’nin geleceğine yatırım yapmıştır. 412 belediye başkanımızın, başta büyükşehir belediye başkanlarımızın ellerindeki anahtar, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında partimizi iktidar yapacak olan anahtardır. Partiyi 100. yılında, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki ilk seçiminde Türkiye’nin bütün demokratları sahiplenmişken kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar. O dönem o hatalar yapılmayacak, bir daha onlar bu partide görev almayacaklardır” diye konuştu. 

 

TÜZÜK MESAJI

Tüzük Kurultayı hakkında mesaj veren Özel, “Tüzüğümüzü değiştirmek, iktidar programımızı yazmak için toplanmıştır. Biz değişimi kişilere indirgeyecek olursak hem haksızlıktır hem vefasızlıktır. Değişimi kişilerin, kurulların değişiminden ibaret görmemeliyiz demiştik” ifadelerini kullandı.

“Bugün değişimin altını doldurmak için hem tüzüğümüzü hem programımızı ele alacağımız bir süreci hep birlikte olgunlaştırmak durumundayız” diyen Özel, şunları ifade etti: “Tüzük Komisyonu çalışmalarını dün akşam itibarıyla tamamlandı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tahahhütleri bu tüzüğün içine konulmuştur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki önceki genel başkanlarımız seçildiğimiz günden beri katkı sağladılar. Bu tüzük ne benimdir, ne Kemal Bey’indir, ne önceki genel başkanlarındır. Bu tüzük, kapsayıcılığı bakımından bütün örgütümüzdür. Tüzük Komisyonu’nda oy birliğiyle kabul edildi. Bu tüzük geçince hiç kimse kaybetmez, bu örgüt kazanır.”

 

ÖNSEÇİM AÇIKLAMASI

CHP’de önseçime girmeden genel başkan adayı dahi olunamayacağını dile getiren Özel, “Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler örgütten onay ve destek alacaklar” şeklinde konuştu. 

 

“ÇARENİN ADI CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

Özel, “Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yaparak hep birlikte büyük bir başarıya imza attık. Bu başarı ne genel başkanın, ne yöneticilerin, ne tek başına adayların, ne sadece konjonktürün, ne de sadece örgütündür. Bu başarı hepimizin birden kolektif başarısıdır ve bu başarıyı birlik ve beraberlik halinde sürdürerek, tekrarlayarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni bundan sonra gireceği tüm seçimlerde, özellikle Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk seçiminde bu anlayışla hep birlikte iktidar yapacağız. Bu yürüyüşümüzde durmayan zamlarla ezilen çiftçinin var bir çaresi, hayat pahalılığından bunalmış annelerin var bir çaresi, geçim derdi çeken emeklinin var bir çaresi, geleceğe umutla bakamayan gençlerin var bir çaresi, Türkiye’nin her derdinin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi diyerek yapacağız” dedi. 

 

“AYAĞA KALKIN VE BU PARTİYİ İKTİDAR YAPIN”

Açıklamasının sonlarında CHP’lilere seslenen Genel Başkan Özel, “Ayağa kalkın ve bu partiyi iktidar yapın. Ben size güveniyorum, size inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisi. Her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye’nin birinci partisini saygıyla selamlıyorum. Biz başardık, biz başaracağız, Türkiye’nin önünü açacağız” dedi. 

 

BAŞKAN YILMAZ VE OĞUZ DA KATILDI

CHP’nin tüzük kurultayına Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz ile birlikte katıldı. Başkan Yılmaz, kurultay ile ilgili yaptığı açıklamasında ise “Cumhuriyet Halk Partisi İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’mız için Ankara’dayız. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel önderliğinde, değişimi ve yenilenmeyi konuşarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını daha güçlü ve umut dolu inşa etme kararlılığındayız. Ülkemizin aydınlık geleceği için bir araya geldiğimiz Tüzük Kurultayımızın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27