Tarih: 10.06.2024 11:02

ÖZEL BİREYLER VE ÇOCUKLARIN AİLELERİ BELEDİYEDEN NE TALEP EDİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

İlçede yaşayan özel gereksinimli çocuklar ve bireylerin aileleri Gazipaşa Belediyesi yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Kendilerini belediyede ağırlayan yetkililere taleplerini 10 madde halinde sunan aileler, özel gereksinimli bireyler ve çocuklarının daha güvenli ortamlarda yaşayabilmelerini istiyor. 


İŞTE O TALEPLER
Gazipaşa Belediyesi’nden yerine getirilmesini istedikleri talepleri sıralayan özel gereksinimli bireyler ve çocukların aileleri, yazılı olarak sundukları talepte şu ifadelere yer verdiler: “Gazipaşa kamuoyuna da belediyemizden somut olarak beklediğimiz taleplerimizi sunuyoruz:


1. Yeni yapılan “Tropikal Park” alanında çocuklarımız için “Özel Cafe” adında bir mekânın inşa edilmesi, 18 yaş üstü çalışabilecek düzeydeki özel çocuklarımızın cafede istihdam edilmesi.
 

2. Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak amacıyla hareket eğitimi veren bir eğitmenin, yine çocuklarımızın sanatsal etkinliklerle terapi edilmesi için müzik/resim eğitmen desteğinin sağlanması.
 

3. Çocuklarımızın güvenle oynayacağı parkların tasarlanması, mevcut parklarda güvenlik önlemlerinin alınması. Örneğin tehlike algısı oluşmamış otizmli çocuklarımız için parklarda çit/duvar vb. önlemlerin alınması. 
 

4. Özel gereksinimli çocuk sahibi ailelere tanıdan itibaren ücretsiz psikolojik destek sağlanması.
 

5. Belli aralıklarla özel gereksinimli çocuk ailelerini, ebeveynlik sürecinde rehberlik edebilecek konunun uzmanlarıyla buluşturma.
 

6. Ayrıca Gazipaşa’da halka yönelik farkındalık çalışmalarına katkı sunma.


7. Özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine pozitif ayrımcılıkta bulunan adımların atılması, belediyeye ait alanlarda indirimli hizmet almalarının sağlanması.
 

8. Belli aralıklarla özel çocuklara ve ailelerine ücretsiz sağlık kontrollerinin sağlanması. 
 

9. Özel gereksinimli çocuk ailelerinin kişisel ihtiyaçlarını görebilmeleri ve sosyalleşebilmeleri için Mola Evlerinin devreye sokulması 
 

10. Özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için kültürel ve sosyal faaliyetlerin düzenlenmesi.    
 

Yukarıdaki duyulan ve gerçekleştirilen her talep, gerçek anlamda özel gereksinimli bireye verilen değerin ispatıdır. Özel çocukların ve ailelerinin tek beklentisi seslerinin duyulmasıdır. Daha huzurlu ve sağlıklı bir yaşam her canlının olduğu gibi bizlerin de hakkıdır. Sadece belirli gün ve haftalarda “ Engeller sevgiyle aşılır.” şiarını duymaktan öte bu sevgiyi özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin hissetmeye ihtiyacı vardır. Sesimizin duyulması dileğiyle, saygılarımızı sunarız.” >Aysel YILDIZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —