ÖZÇELİK’TEN “BU GÜNLER İYİ GÜNLER” İSYANI

Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Özçelik, “Ben 25 yıllık bir hekim olarak hayatımın hiç bir döneminde bu kadar alım gücünün azaldığı, paranın değersiz olduğu ve hiç bir şeye yetmediği bir dönem yaşamadım” dedi.

GÜNDEM 1.06.2024 10:07:00 0
ÖZÇELİK’TEN “BU GÜNLER İYİ GÜNLER” İSYANI

DİŞ Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi ve 28. Dönem CHP Antalya Milletvekili Adayı Murat Özçelik, açıklamasında aynen şu ifadelere yer verdi: “Tek kişilik iktidarın istikrarsız, liyakatsiz, öngörüsüz, ben ekonomistim egosu, bilgisiz ve cahilce yanlışta ısrar etmesi ülkeyi yalnızca yoksullaştırmadı; toplumsal kaosa, gençlerin ülkeden kaçmasına, ailelerin dağılmasına, emeklilerin, memurların, işçilerin açlığına, suç oranlarının artmasına, gayrimeşru olayların çoğalmasına neden oldu. Şu an meslek sahibi, emeği ile geçinen herkesin kazandığı ücretle hak ettiği hayatı yaşayabilmesi mümkün değil. 


“BU DURUM SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”
Eskiden insanlar hafta sonları yemeğe çıkabilir, yılda 1-2 defa tatile gidebilir, kredi çekerek araba, ev alabilirdi. Uzun bir süredir maalesef bunları yapabilmek hayal oldu. Dışarıda çay-kahve içmek lüks oldu. Ortalama kafe veya pastanede çay 50 TL, kahve 100 TL. Esnafın kiralardan, girdi maliyetlerinden, işçi giderlerinin aşırı artmasından beli bükülmüş durumda ama maalesef vatandaşa yansıtmak zorunda kalıyor. Bazı işletmelerin aşırı kâr hırsı, iyi niyetli esnafımızı da mağdur etmekte. Sadece yerli vatandaşlarımızın değil, yurt dışından gelen misafirlerimizin de pahalılıktan ve alım gücünden şikayetçi olduğunu bizzat biliyorum. Bu durum sürdürülebilir bir durum değil. 


“HALKIN İKTİDARINA KAVUŞMAK TEK AMACIMIZ OLACAKTIR”
Bazı ekonomistlerin, bu durumun yılsonuna doğru daha da artacağını söylemesi bu günlerin iyi günler olduğunu gösteriyor. Ben 25 yıllık bir hekim olarak söylemek isterim ki; hayatımın hiç bir döneminde bu kadar alım gücünün azaldığı, pahalılığın ivme kazandığı, paranın değersiz olduğu ve hiç bir şeye yetmediği bir dönem yaşamadım. Toplum olarak tek şansımız sosyal belediyeciliği hayata geçiren, halkımızın nefes alabilmesini sağlayan Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelerimizin olması. Yakın bir zamanda da halkımızın üzerine karabasan gibi çöken bu tek kişilik iktidarı değiştirerek, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini yeniden inşa ederek, halkın iktidarına kavuşmak tek amacımız olacaktır.” 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27