ÖZÇELİK’TEN AVLANMA DUYURUSU

GAZİPAŞA İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Merkez Av Komisyonu’nun av dönemi, avlanma usul ve esaslar hakkında duyuruda bulundu.

GÜNDEM 28.08.2023 12:13:00 0
ÖZÇELİK’TEN AVLANMA DUYURUSU

Merkez Av Komisyonu’nun av dönemi, avlanma usul ve esaslar hakkında bilgi veren Müdür Özçelik, “Merkez Av Komisyonu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan 22 sayılı kararına göre; avın açılış ve kapanış tarihleri, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitleri, avlanma günleri, avlanmanın yasak olduğu avlaklar il sahaları, av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvan miktarı, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususlar, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri, mücadele avlanma usulü, Resmi Gazete’de yayımlanarak belirlemiştir” dedi.

 

BAZI AVLANMA HAYVANLARINDA AV SEZONU BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, bazı avlanma hayvanlarında bugünden itibaren av sezonunun başladığını dile getiren Özçelik, “Avlanma tüm bölgede aynı gün 26 Ağustos 2023 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak salı günü de yapılabilecektir. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Bakanlığımız Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar; Merkez Av Komisyonunun Resmî Gazetede yayımlanan 22 sayılı kararında yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur” şeklinde konuştu. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27