ÖZÇELİK: SEÇMENİ KIRMAYALIM

.

SİYASET 6.12.2023 10:39:00 0
ÖZÇELİK: SEÇMENİ KIRMAYALIM

Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusunu yapan CHP’li Özçelik, İYİ Parti ile ittifakın sona erdiğine dikkat çekerek, “Biz ittifakı seçmende, tabanda yapacağız. Sizlerden ricam; İYİ Parti ile ilgili alınan kararla ilgili hiçbir olumsuz yorumda bulunmamanız, çünkü seçmeni kırmamamız gerekiyor. Zaten CHP belediyelerinin kazanılma ihtimalinin yüksek olduğunu görerek seçmen tabanda birleşecektir” dedi. 


14 Mayıs’ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nde CHP’den Antalya Milletvekili olan ve vekilliği kıl payı kaçıran Diş Hekimi Murat Özçelik, Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusunu CHP İlçe Örgütü’ne yaptı. “Bu hassas bir süreç, bekleme sürecindeyiz. Burada karar ve yöntem ne olursa olsun, aday kim olursa olsun CHP’nin yeniden belediyeyi kazanması gerekiyor” diyen Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Murat Özçelik, “Tek başımıza kazanacağız. İttifak dün akşam itibariyle sonlandı, ittifak beklentisi de söz konusu değil. Biz ittifakı seçmende, tabanda yapacağız. Sizlerden ricam; İYİ Parti ile ilgili alınan kararla ilgili hiçbir olumsuz yorumda bulunmamanız, çünkü seçmeni kırmamamız gerekiyor. Zaten CHP belediyelerinin kazanılma ihtimalinin yüksek olduğunu görerek seçmen tabanda birleşecektir” dedi. 


“BANA 'BU DÖNEM SENİN DÖNEMİN HAK DA SENİN SIRA DA SENİN' DEDİLER”
Gazipaşa halkı ve CHP’li seçmenlerin teveccühü ile aday adayı olduğunu dile getiren Özçelik, “Özgür Özel Genel Başkanımızın başa gelmesiyle beraber toplumda bir değişim beklentisi oldu. Bu vesile ile bize de Alanya’dan da olmak koşuluyla Gazipaşa’dan ciddi anlamda başvurmam ve aday olman gerektiğini söyleseler de diğer siyasi partilerde değişik görevlerde bulunmuş büyüklerimiz ve partimizin önde gelenleri, tabanı, üyesi; “Bu dönem senin dönemin hak da senin sıra da senin” diye teveccühlerini gösterdiler. Biz, yine teşekkür ettik ve değerlendireceğiz dedik” ifadelerini kullandı.


“7/24 GAZİPAŞA ÖRGÜTÜMÜZÜN EMRİNDE OLACAĞIM VE YANINDA OLACAĞIM”
CHP’de aday belirleme süreciyle ilgili konuşan Özçelik, “Genel başkanımızın bizzat cumartesi günü basına verdiği mülakata göre süreç şöyle işleyecek: Mevcut belediyelerimizin olduğu yerlerde mevcut belediye başkanlarımızla ilgili halktaki memnuniyeti arayacaklar. Memnuniyet iyi ve olumlu çıkarsa adaylaşacak. Yani Mehmet Ali Başkanımız mevcut başkan olduğu için durumunu ayrı tutuyorlar. Diğer aday adayı olan arkadaşlarımızın durumunu ayrı tutuyorlar. Eğer memnuniyet olumlu çıkarsa atanacak, adaylaşacak. Şahsım adına söylüyorum; Mehmet Ali Başkanımızın adaylaşması durumunda 7/24 Gazipaşa örgütümüzün emrinde olacağım ve yanında olacağım. Eğer adaylaşmaz ve memnuniyet düşük çıkarsa Mehmet Ali Başkanımıza teşekkür edilecek ve ayrılacak. Kalan aday adaylarımızla ilgili iki yol var: Birisi, tekrar bir anket. Ankette birisi en ileri çıkarsa adaylaşacak, birbirine yakın durumda da sandık konulacak. Eğer bu yakın durumlardaki birinin içinde kadın var ise kadın aday adayı, aday gösterilecek. Bana gelen bilgiler ve söylenenlerin tamamı bu şekilde” dedi. 


“BELEDİYEYİ CHP’YE KAZANDIRACAĞIZ”
Parti tarafından alınacak kararlara saygı duyacağını dile getiren Özçelik, “Aslında biz başvurarak mevcut belediye başkanımızın karşısında onu başarısız olduğu için veya onu yenmek adına değil. Ben bugüne kadar bekledim, Mehmet Ali Başkanımız eğer memnuniyet anketi çıkar da adaylaşırsa gerek kalmasın, başvurmayalım, başvuracağımız bedeli de ilçe örgütüne verelim tamamını ilçe örgütü kullansın diye bu süreci bekledim. Genel merkezimizin, partimizin aldığı kararlara saygılı olacağız. Hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni burada tekrar en yüksek oyla belediyeyi CHP’ye kazandıracağız” şeklinde konuştu. >Selçuk Öztürk


Anahtar Kelimeler: ÖZÇELİK: SEÇMENİ KIRMAYALIM