ÖZ TUĞRA İNŞAAT’TAN ÇEVRE DOSTU UYGULAMA

Gazipaşa’da faaliyet gösteren Öz Tuğra İnşaat, projelerinde diğer inşaat şirketlerine örnek olacak bir çalışmayı uyguluyor.

GÜNCEL 24.12.2022 10:06:00 0
ÖZ TUĞRA İNŞAAT’TAN ÇEVRE DOSTU UYGULAMA

Çevre dostu ısı yalıtım uygulaması olan dekoratif mineral kaplamayı projelerinde uygulayan şirket, mülk sahiplerine enerji tasarrufu açısından büyük avantaj sağlıyor.

GAZİPAŞA’DA günden güne gelişen inşaat sektörüyle birlikte, inşaat projelerinde kullanılan malzemelerde değişiklik gösteriyor. Gelişen teknoloji ve değişen taleplere ayak uyduran inşaat şirketleri, hayata geçirdikleri projelerde alışıla gelmişin dışında malzeme kullanıp, müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda Gazipaşa’da faaliyet gösteren, Öz Tuğra İnşaat Pazarcı Mahallesi’nde yaptığı projede, bölgemizde ilk defa dış cephede TSE EN 13499 ve TS EN 13500 ısı yalıtım sistem standartlarında yüksek su iticilik özelliğine sahip “Geliştirilmiş Elyaf Takviyeli” ısı yalıtım uygulaması olan dekoratif mineral kaplama uyguluyor. Bu uygulama, enerji tasarrufu açısından mülk sahibine büyük avantaj sağlıyor. 

“ENERJİ TASARRUFU AÇISINDA ÇOK ÖNEMLİ”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Öz Tuğra İnşaat sahibi Müteahhit Şahin Özalp, “İnşaatımızın projelerini oluştururken geri kazanılamayacak tek sermayenin zaman olduğunun ve yaşayacak başka bir dünya olmadığının bilincinde, insanların mutluğuna katkı sağlamayı, kalite ile birlikte yenilikler sunabilmeyi kendimize görev edindik. Enerjinin ve enerji tasarrufunun ne denli önemli olduğunu idrak ettiğimiz şu zamanda Gazipaşa Pazarcı’daki yapı ahengini bozmayacak, aynı zamanda çevreye ve doğaya zarar vermeyecek bir malzeme kullanarak ısı yalıtımı (soğuk ve sıcağa karşı) sağlayacak bir cephe tasarımı yaptık. Dış cephede önce kara sıva imalatı tamamladık, sonra tüm cepheye fileli elyaflı kalekim uygulaması yaptıktan sonra, ısı yalıtımı, su yalıtımı ve aynı zamanda ses yalıtımı sağlayan dekoratif mineral kaplama sıvası uyguladık” dedi. 

“BÖYLE BİR HİZMET SUNMAKTAN MUTLUYUZ”

Gazipaşa’daki uygulamayı Türkiye’nin birçok yerinde uyguladıklarını dile getiren Özalp, “Biz bu uygulamayı daha evvel Ankara, Gölbaşı, Ermenek, Yozgat, Çorum, Aksaray devlet hastanelerinde, Ankara, Konya Beyşehir, Muğla Dalaman konut projelerinde ve birçok ilde okul ve öğrenci yurtlarının yanı sıra daha birçok projede uyguladık. Bu bölgede de dış cephede dekoratif mineral kaplama uygulamasını yapıyor olmaktan ve böyle bir hizmet sunmaktan mutluyuz” dedi. 

“ÇEVRE VE SAĞLIK DOSTU UYGULAMA”

Sözlerinin devamında ise dekoratif mineral kaplama malzemesi hakkında; “Genleştirilmiş inorganik minerallerden oluşan, tek başına soğuk ve sıcağa karşı ısı yalıtımı ve su yalıtımı sağlayan dekoratif mineral kaplama malzemesi, bileşiminde petrol türevi kimyasal ya da kanserojen hiçbir madde içermez. Çevre ve sağlık dostu, yanmaz doğal kompozit bir malzemedir. Özel dokusu sayesinde ses akustiği ile birlikte takribi % 35 ses yalıtımı sağlar” ifadelerini kullandı. 

“GAZİPAŞA’DA YENİLİĞİN VE KALİTENİN ÖNCÜSÜ OLMAK İSTİYORUZ”

Özalp açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Dekoratif mineral kaplamanın; doğal renkli granit ve mermer tanecikleri içeren her türlü iklim koşullarına karşı yüksek dirençlidir.   Uzun ömürlü, koruyucu, kabarma yapmaz, yanmaz, kuruduktan sonra su ile yıkanabilir malzemedir.  Saf akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, esnek yapıda, homojen bir dekoratif görünümlü ve istenilen renkte boyanabilir dış cephe kaplamasıdır. Öz Tuğra İnşaat yeni projelerle Gazipaşa’da yeniliğin ve kalitenin öncüsü olma yolunda çalışmalarına devam etmektedir” şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler: TUĞRA İNŞAAT’ ÇEVRE DOSTU UYGULAMA