Tarih: 18.01.2023 13:25

OTOYOL PROJESİ GAZİPAŞA’YA UZANMALI

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Antalya-Alanya Otoyol Projesi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya-Alanya Otoyol Projesi’nin yapımına başlanacağını müjdelemişti. Yapılan açıklama, Alanya kamuoyu ve turizm sektörü başta olmak üzere, Manavgat ve Serik’te sevinçle karşılanırken, Gazipaşa kamuoyu Erdoğan’ın açıkladığı müjdeyi dinlemek ve izlemekle yetindi. Yapımı tamamlanmasıyla bölgeye yeni bir soluk kazandıracak projenin yakında zamanda ihaleye çıkması beklenirken, projeye Gazipaşa’nın eklenmeyeceği öngörülüyor. 

 GAZİPAŞA PROJEYE DAHİL EDİLMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen Antalya-Alanya Otoyol Projesi karşısında Gazipaşa kamuoyu sessiz kaldı. Gazipaşa’yı yönetenlerin ve ilçede söz sahibi olan yetkililerin sessiz kalması ise şaşkınlık yarattı. Gazipaşa Manşet Gazetesi olarak Antalya-Alanya Otoyol Projesi’yle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve devletin üst düzey yöneticilerine sesleniyoruz: Önümüzdeki aylarda ihaleye çıkması beklenen Antalya-Alanya Otoyol Projesi’ne; Gazipaşa kamuoyu adına Gazipaşa’nın dahil edilmesini talep ediyoruz. 

ANTALYA-ALANYA OTOYOL PROJESİ GAZİPAŞA HAVALİMANI KATKI SAĞLAR

Antalya-Alanya Otoyol Projesi’ne Gazipaşa’nın da dahil edilmesi, hem bölge halkının hem de Gazipaşa Havalimanı’nı kullanan yerli ve yabancı ziyaretçilerin yararına olacak. Antalya-Gazipaşa arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak proje, Gazipaşa Havalimanı’nın daha çok tercih edilmesinin önünü açacak. Bu nedenlerden dolayı, Antalya-Alanya Otoyol Projesi; tarım şehri olan ve aynı zamanda turizme açılma adımları atan Gazipaşa için ayrı bir öneme sahip. Gazipaşa’daki yöneticiler ve ilçe halkı ile yıllarca Gazipaşa Havalimanı’ndan fayda gören Alanyalı turizm temsilcilerinin projeye Gazipaşa’nın dahil edilmesi yönünde istekte bulunup baskı kurmasını bekliyoruz. 

PROJE ANTALYA’YA ARTI DEĞER KATACAK

Bazı nedenlerden dolayı tamamlanması yıllarca geciken Antalya-Alanya Otoyol Projesi’nin gerçekleşmesi durumunda, Antalya-Alanya arasındaki ulaşım ciddi anlamda rahatlayacak. Bu yolu kullanan vatandaşlar hem zamandan tasarruf edecek hem de bölge turizmle ilgili yeni gelişmelerin önünü açacak. Antalya Havalimanı’nı kullanan ve saat ve mesafe farkı dolayısıyla Antalya Havalimanı’na yakın turizm alanlarını tercih eden turistlerin diğer ilçelere ulaşımı kolaylaşacak. Proje tamamlandıktan soran Antalya’ya artı değer katacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —