OTOYOL PROJESİ 2025’E KALDI

Alanya’da, ALTSO’da düzenlenen istişare toplantısında konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, “En geç mart ayında tam kapasiteyle Alanya-Antalya Otobanı’nın yapım çalışması başlamış olacak” dedi.

GÜNDEM 19.09.2024 02:01:00 0
OTOYOL PROJESİ 2025’E KALDI

Önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Erdinç Karadeniz, ALTSO Başkanı Eray Erdem, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da yer aldı. 

 

“ALANYA-ANTALYA OTOBANI’NIN YAPIM ÇALIŞMASI BAŞLAMIŞ OLACAK” 

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Gazipaşa ile bölgemizi ilgilendiren projeler hakkında bilgi verdi. “Sonuçta Alanya’nın beklentilerinin başında, biraz önce çok kıymetli başkanımızın da söylediği gibi Alanya-Antalya Otobanı geliyor. Şimdi size güzel bir haber vermek istiyoruz. Geçenlerde firma sahipleriyle görüştüm, dört gün önce tekrar görüştüm, dün tekrar görüştüm, bugün tekrar görüştüm ve bilgileri de kaynaktan alıyoruz. Bu proje, yap-işlet modeli ile hayata geçirilecek bir proje ve şirkete, yine ihale kanunu çerçevesinde kredisini bulmak için bir yıl süre veriliyor. Şirketler bu süreyi ne kadar kısaltırsa işi de o kadar hızlı yaparsa, o kadar erken para kazanmaya başlıyor. Devletimiz de oradan elde edilen gelirden payını almaya başlıyor. O nedenle şirketin yoğun çalışmalarını yakından takip ettik. Özetle hem Antalya tarafından hem de Alanya tarafından şirket şantiye kurmaya başladı. Alanya tarafında şantiye yeri ile ilgili ufak tefek problemler olmuş, onları da çözüyoruz ve önümüzdeki haftalarda şirket çalışmaya başlayacak. Kredisini de bulduğunu öğrendik ve kredi ile ilgili süreçleri tamamlandıktan sonra en geç mart ayında tam kapasiteyle Alanya-Antalya Otobanı çalışması başlamış olacak” dedi.  

 

PROJE GAZİPAŞA’YA KADAR UZATILACAK MI? 

“En kısa sürede de projenin biteceğini düşünüyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Çavuşoğlu, “Alanya-Antalya Otobanı, biraz önce söylediğim gibi, bütçe sebebiyle tam istediğimiz uzunlukta olmadı. Bizim hedefimiz nedir? Bu otobanı Akdeniz sahil yoluyla, yani Alanya-Mersin Otobanı ile birleştirmek. Burada birleşecek, tabii ki Gazipaşa Havaalanı dahil bu güzergahta. Bu proje devam ederken diğer kalan bölümler Antalya’da da, Denizli’den gelen, Afyon’dan gelen otoyollarla da birleşecek bir projedir. Projenin devamı çalışmaları başlamış durumda, inşaat devam ederken o kısmı da halledeceğiz” dedi. 

 

“TOKİ EVLERİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Doğalgaz ihaleleri ve TOKİ evlerini yapımı konusu da değinen Çavuşoğlu, “Doğalgaz konusunda da ihaleler yapıldı, iki faz şeklinde gerçekleştirildi. Şu anda Manavgat, Alanya ve Gazipaşa, oradan Anamur’a kadar olan bölgede, birinci fazda yüzde 55’e ulaştık. İkinci fazda ise yüzde 10 seviyesindeyiz. Yeni başladı, hızlı bir şekilde bunu da hayata geçirmemiz lazım. Tabii TOKİ sorunu var. Bölgemizde lojman sorunu var, kiralar yüksek. Bunu seçim zamanında da gördük, sahada çalıştık. Bununla ilgili çalışmaları yapmamız lazım. TOKİ evleri kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. >İHA 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: OTOYOL PROJESİ KALDI