OTOPARK SORUNU GÖZLER ÖNÜNDE

Hızlı nüfus artışıyla birlikte motorlu taşıt sayısındaki artış, birçok kentte olduğu gibi Gazipaşa’da da otopark ihtiyacını beraberinde getiriyor. Trafik ve yaya yoğunluğunun yaşandığı noktalardaki araç yoğunluğu, otopark sorununu

GÜNDEM 6.02.2023 09:11:00 0
OTOPARK SORUNU GÖZLER ÖNÜNDE

GAZİPAŞA’DA yapılaşma ve nüfus hızla artarken, dışarıdan gelen göçle birlikte ilçede yaşanan otopark sorunu çekilmez hale geldi. Özellikle nüfusla birlikte motorlu taşıt sayısındaki artış, Gazipaşa’daki otopark sıkıntısını, çözülmesi gereken sorunlar listesinin başına getirdi. İlçede artan araç sayısı ve yetersiz kalan park alanları nedeniyle sürücüler, araçlarını düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde cadde ve sokaklara park ediyor. İlçemizde yaşanan otopark sıkıntısı, trafik akışının yanı sıra yayaları da zor duruma düşürüyor. Özellikle trafik ve yaya yoğunluğun yaşandığı şehir merkezinde, geniş yapılan kaldırımlar, araç sürücüleri tarafından otopark olarak kullanılıyor. 


OTOPARK SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR


Gazipaşa’da, hafta içi özellikle de cuma günleri otopark sıkıntısı ciddi derecede hissediliyor. Şehrin en yoğun noktaları olan, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Dörtyol mevkii, Rasih Kaplan Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, Mehmet Oğuz ve Şehit Süleyman Gür bulvarları, otopark sıkıntısının en çok yaşandığı bölgeler olarak dikkat çekiyor. Bu caddelerde, uzun süreli park edilen araçlar, dükkanların önünü kapatıyor. Şehir merkezinde bulunan motosiklet park alanları da zaman zaman otomobil sahipleri tarafından işgal ediliyor. 


HALK ÇÖZÜM BEKLİYOR


Tüm bunlar yaşanırken, yıllardır çözülemeyen otopark sıkıntısı, yetkililerin müdahalesini bekliyor. Kontrolsüz ve düzensiz park eden araçların, görüntü kirliliğine yol açtığına dikkat çeken Gazipaşa halkı, Gazipaşa Belediyesi, siyasi partiler, ilgili kamu ve kurum müdürlerinin otopark sıkıntısına çözüm bulmasını istiyor.


Anahtar Kelimeler: OTOPARK SORUNU GÖZLER ÖNÜNDE