OTOPARK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Gazipaşa’nın yıllardır bitmeyen en temel sorunlarının başında otopark sorunu geliyor. İlçede nüfusla paralel şekilde artan motorlu taşıt sayısı, otopark çilesini büyüttü. Şehrin en işlek noktaları motorlu taşıtlarla doldu.

GÜNDEM 1.07.2024 09:44:00 0
OTOPARK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

TÜRKİYE’NİN birçok kentinin ana sorunu olan otopark, Gazipaşa’da da çözüm bekliyor. Araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanan Gazipaşalılar, çaresiz kalarak kaldırımları, motosiklet park alanlarını ve boş arazileri otopark olarak kullanıyor. Yaşanan gelişmelerle birlikte şehrin en işlek noktaları motorlu taşıtlarla doluyor. Şehir merkezinde trafik yoğunluğu ve otopark sorunu nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşamaya devam ederken, yetkililerin çözüm üretmemesi tepkilere neden oluyor. 


ARAÇLAR GELİŞİ GÜZEL PARK EDİLİYOR
Gazipaşa’da hafta içi özellikle de cuma günleri otopark sorunu belirgin bir gözle görünüyor. Şehir merkezinde gelişi güzel park edilen araçlar, trafik akışıyla birlikte hem yayalara hem de esnaflara sıkıntı yaşatıyor. Cadde ve sokaklarda uzun süreli park edilen araçlar, dükkanların önünü kapatıyor. Şehir merkezinde bulunan motosiklet park alanları da zaman zaman otomobil sahipleri tarafından otopark olarak kullanılıyor. Tüm bunlar yaşanırken, yıllardır çözülemeyen otopark sıkıntısı, yetkililerin müdahalesini bekliyor. 
 

HALK ÇÖZÜM İSTİYOR
Kontrolsüz ve düzensiz park eden araçların, görüntü kirliliğine yol açtığına dikkat çeken Gazipaşa halkı, Gazipaşa Belediyesi, siyasi partiler, ilgili kamu ve kurum müdürlerinin otopark sıkıntısına çözüm bulmasını istiyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: OTOPARK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR