“ORTAK MUTABAKAT YENİ HÜKÜMETİN OMURGASI OLACAK”

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Nazmiye Gül Özgörü, 30 Ocak tarihinde 6’lı masa liderleri tarafından yayımlanan ortak mutabakat metni hakkında basın açıklamasında bulundu.

SİYASET 1.02.2023 16:07:00 0
“ORTAK MUTABAKAT YENİ  HÜKÜMETİN OMURGASI OLACAK”

İYİ PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Nazmiye Gül Özgörü, açıklamalarına ortak mutabakat metninin maddeleri ve önemini belirterek başladı. Ülkenin ekonomik krizle mücadele ettiğine dikkat çeken Özgörü, “Ülkemiz şu anda cumhuriyet tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Bu krizin en büyük ve en temel sebebi, keyfi ve kural tanımaz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Bu nedenle farklı siyasi çizgileri olan altı siyasi parti bu krizi aşmak ve demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda güçlendirilmiş parlamenter rejime geçmek suretiyle sorunları çözmek adına yola çıkmışlardır. 30 Ocak 2023 tarihi itibari ile 6 siyasi partinin oluşturduğu 6’lı masa ortak politikalar mutabakat metnini milletimizle paylaşmışlardır. Bu metinle 9 ana başlık altında 75 alt başlıkta 2300’den fazla somut hedef, politika ve proje ortaya konulmuştur. Bu hedefler ve projeler 6 partinin ortak taahhüdü olarak ortaya konulmuştur. Bu ortak mutabakat, ortak cumhurbaşkanı adayımızın seçim beyannamesi ve seçimden sonra uygulanacak hükümet programının ana omurgası olacaktır” dedi. 


ORTAK MUTABAKAT METNİNDE NE VAR?


Ortak mutabakat metninin içeriği hakkında bilgiler veren Özgörü, “Ortak politikalar mutabakat metninde; hukuk – adalet ve yargı, kamu yönetimi, yolsuzlukla mücadelede şeffaflık ve denetim, ekonomi, finans ve istihdam, bilim arge – yenilikçi girişimcilik ve dijital dönüşüm, sektörel politikalar, eğitim –öğretim, sosyal politikalar, dış politika – savunma, güvenlik, göç olmak üzere 9 ana başlık altında ortaya konulmuştur” ifadelerini kullandı.


“SANDIK ÇALIŞMALARININ SONUNA GELDİK”


Başkan Özgürü, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimin hazırlıkları hakkında da bilgi verdi. Seçimlerde sandıkta görev alacak kişiler için hazırlıklarının sonuna geldiklerini dile getiren Başkan Özgörü, “26 Kasım 2022 tarihinde göreve geldikten sonra öncelikle iç yapılanmamızı, yeni divan teşekküllerini oluşturduk. Akabinde il kongremiz yapıldı. Yeni il başkanımız göreve başladı. Göreve başladıktan ve iç yapılanmamızı yaptıktan sonra seçim işleri başkanımız Durali Çevik ile birlikte sandık kurullarında görev alacak arkadaşlarımızı belirledik. Yine okul görevlisi arkadaşlarımız ve yine sandık müşahidi olacak arkadaşlarımızı belirleme çalışmalarımızın sonuna geldik” dedi.


“İYİ PARTİ OLARAK HEP SAHALARDAYIZ, HER ZAMAN HALKIMIZIN İÇİNDEYİZ”


Sözlerine her daim halkın yanında olduğunu belirterek devam eden İYİ Parti İlçe başkanı Nazmiye Gül Özgörü, “Biz İyi Parti teşkilatı olarak her zaman halkımızın içindeyiz. Bu nedenle saha çalışmasına inmek gibi bir söylemi kullanmıyorum, biz zaten hep sahalardayız ve halkımızın acı gününde, mutlu gününde, düğününde, mevlütünde yanındayız” diye konuştu.


SON OLARAK DİYORUZ Kİ “SÖZ MİLLETİNDİR”


Sandıklardaki güvenliği sağlamak adına çalışmalarının devam ettiğini belirten Özgörü, “Seçimlerin sandık güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu İstanbul Büyükşehir seçimlerinde gördük. O nedenle seçimleri sandıkta kaybetmemek adına sandık güvenliğine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda ortak politikalar mutabakat metnini oluşturan diğer siyasi partili İlçe başkanlarımız ile sandık güvenliği konusundaki istişarelerimiz devam etmektedir. Türkiye seçim sathı mahalline girmiştir. Artık biz de diyoruz ki ortak politikalar mutabakat metnimiz ortadadır. Son olarak diyoruz ki:  Söz Milletindir” şeklinde konuştu.