ÖRNEK ALINMASI GEREKEN KARAR

.

GÜNDEM 11.07.2024 10:28:00 0
ÖRNEK ALINMASI GEREKEN KARAR

ÇANAKKALE’YE bağlı Bayramiç Belediyesi, ilçede meydana gelen ölümlü motosiklet kazalarının ardından kasksız ve plakasız motosiklet sürücülerine belediye akaryakıt istasyonundan benzin verilmemesi kararını aldı. Türkiye’ye örnek olacak karar, neredeyse her gün motosiklet kazasının yaşandığı Gazipaşa’da da uygulanabilir. 
 

Havaların ısınmasıyla yurdun dört bir yanında motosiklet kullanımında artış yaşandı. Kurallara uyulmaması nedeniyle Gazipaşa’da olduğu gibi Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde de ölümlü motosiklet kazaları yaşandı. Bu durum üzerine harekete geçen Bayramiç Belediyesi, örnek bir karar aldı. Bayramiç Belediyesi, hizmet verdiği akaryakıt istasyonuna gelen kasksız ve plakasız motosiklet sürücülerine akaryakıt satışı yapmayacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan, “Bu uygulama ile motosiklet kullanımında kurallara uyulmasına dikkat çekmek istedik. İlçemizde hizmet veren diğer benzin istasyonlarını da bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz. Kıymetli motosiklet sürücüleri kaskınızı takın, yola güvenle bakın” dedi.


GAZİPAŞA’DA DA UYGULANABİLİR
Bayramiç Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay alınan ve uygulamaya konulan karar, neredeyse her gün motosiklet kazasının yaşandığı Gazipaşa’da da uygulanabilir. Bilinçli motosiklet kullanıcıları ile kazalarda yakınlarını kaybeden vatandaşların bu karara destek vermesi beklenirken, Gazipaşa’da görev Yapan Mülkü İdare Amiri’nin ilçemizde bulunan akaryakıt istasyonlarına talimat vermesi ve ya tavsiyede bulunması, büyük bir farkındalık yaratabilir. >Selçuk ÖZTÜRK

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27