ORMAN HAFTASI KUTLANDI

KAYMAKAM Orhan Altun, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Demirli Çeşme Orman Deposu mevkii ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katıldı.

GÜNDEM 26.03.2024 10:27:00 0
ORMAN HAFTASI KUTLANDI

Gazipaşa’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri dolayısıyla Demirli Çeşme Orman Deposu mevkii ormanlık alanda çam ağacı fidanları toprakla buluşturuldu. Dün saat 11.00’de Gazipaşa Orman İşletme Müdürlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen fidan dikme etkinliği, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akif Çolak, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, İlçe Müftüsü Fahri Başar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinlikte geleceğe nefes olabilmek adına bin adet fidan dikildi.


“HEM ÖĞRENDİLER, HEM EĞLENDİLER”
Etkinlik sonrası açıklama yapan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun “Fidan dikmek kadar orman varlığımızı korumak da hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bunun bilincinde çocuklar yetiştirebilmek adına bugün çeşitli okullardaki öğrencilerimizle birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlik sayesinde onlara hem ağaç dikmeyi öğrettik, hem de enerjilerini atmalarını sağladık. Organizasyonda emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerimize ve diğer tüm ekip arkadaşlarımıza eşlik ettikleri için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Program sonunda öğrencilere yemek ikram edilerek çeşitli hediyeler verildi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ORMAN HAFTASI KUTLANDI