Tarih: 30.04.2024 09:34

ORMAN ARAZİLERİ İŞGAL ALTINDA

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’nın Küçüklü Mahallesi’nde yüzlerce dönüm ormanlık alan, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce işgal ediliyor. Orman arazilerine muz ve avokado başta olmak üzere çeşitli türde meyve ağacı diken şahısların, işgal ettikleri orman arazilerine güvenlik kamerası kurdurdukları ortaya çıktı. 
 

GAZİPAŞA’DA, hazine ve ormana ait devlet arazileri bir bir işgal edilmeye devam ediyor. 53 mahallede artan işgallerin önüne geçilemezken, Küçüklü Mahallesi’nde de dönüm-dönüm orman arazisinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce işgal edildiği ortaya çıktı. İş makineleri yardımıyla ormanlık alanda çalışma yaptırtan şahısların, çalışmaların tamamlanmasının ardından orman arazilerine muz ve avokado başta olmak üzere çeşitli türde meyve ağacı diktikleri görüldü. 
 

“DEVLETİN MALI DENİZ, YEMEYEN KERİZ”
İşgal ettikleri devlet arazilerini ve diktikleri meyve ağaçlarını diğer şahıslardan korumak isteyen işgalcilerin, arazilerin çevresine güvenlik kameraları kurdurdukları dikkatlerden kaçmadı. Söz konusu arazilerin işgaline göz yumulduğunu iddia eden vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı. İlçede yaşanan orman ve hazine arazisi işgallerinin, “Devletin malı deniz, yemeyen keriz” sözünü hatırlattığına dikkat çeken duyarlı vatandaşlar, işgallere karşı mücadele başlatılması gerektiğini dile getirdiler.
Öte yandan yine Küçüklü Mahallesi’nde Demirli Çeşme Orman Deposu yakınlarında bulunan ormanlık alana bazı vatandaşlar tarafından ağıl inşa edildiği belirtildi. 
 

MİLLETİN GÖZÜ DEVLETİN MALINDA 
Gazipaşa’da bugüne kadar yaşanan hazine ve orman arazisi işgallerinde parti yöneticileri, iş adamları ve kamu-kurum görevlilerinin adı geçti. Mal varlıklarına işgal ettikleri arazilerle yenilerini ekleyen isimlerin, devlet kurumları ve siyasiler tarafından korundukları ileri sürüldü. Ayrıca, birçok kırsal mahallede yaşanan işgallere karşı mahalle muhtarlarının da daha dikkatli olması istendi. >Geylani TOPALOĞLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —