ÖLÜMLÜ KAZADA ÖNEMLİ GELİŞME

GAZİPAŞA’DA bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından şüpheli olarak adliyeye sevk edilen N.O., çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ASAYİŞ 10.03.2023 11:16:00 0
ÖLÜMLÜ KAZADA ÖNEMLİ GELİŞME

Kaza, salı akşamı saat 19.30 sıralarında Zeytinada Mahallesi Sazak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Anamur’dan Gazipaşa istikametine seyir halinde olan N.O.’nun üzerine kayıtlı 07 HHV 59 plakalı otomobil, Gazipaşa istikametinden Anamur istikametine seyir halinde olan Fahri Oğuz (39) idaresindeki 07 E 0172 plakalı motosikletle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle, motosiklet ve üzerinde bulunan iki kardeş, 30 metre savrularak şarampole yuvarlandı. Meydana gelen feci kazada, motosiklette yolcu olarak bulunan Tevfik Oğuz (38) olay yerinde hayatını kaybetmiş, motosiklet sürücüsü Fahri Oğuz ise ağır yaralanmıştı.


ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI


Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında önemli gelişmeler yaşandı. Araç sahibi N.O. ve aracı kullandığı iddia edilen Ö.B., kazanın ardından otomobili olay yerinde bırakıp kaçmıştı. Çarşamba günü sabah saatlerinde Gazipaşa’da jandarmaya teslim olan N.O., buradaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Gazipaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheli olarak hakim karşısına çıkan N.O., çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


İFADESİ ORTAYA ÇIKTI


Verdiği ifadesinde otomobili kullanan kişinin kendisi olmadığını belirten N.O., bu iddiasını kamera kayıtları ile kanıtlayabileceğini dile getirdi. Araçta yolcu olarak bulunduğunu iddia eden N.O., “Olay günü Anamur’dan Gazipaşa istikametine geliyorduk. Anamur’dan Melleç mevkiine kadar arabayı Ö.B. kullandı. Melleç mevkiinde Ö.B.’nin iş yerinde yemek yedik. Daha sonra Gazipaşa istikametine doğru yola çıktık. Ö.B. aracı sürüyordu. Beyaz Toros marka aracı kullanan H.C.Y. Yakacık Mahallesi girişinde markette durdu. Ö.B.’de bizim aracı durdurdu. Daha sonra H.C.Y. bakkala girdi ve dışarı çıktı. Ancak ne aldı görmedim. Daha sonra önlü arkalı 2 araç şeklinde devam ettik, devam ettiğimiz sırada bazen Toros önde gidiyordu, bazen ise bizim araç önde gidiyordu. Sonrasında Ö. bir anda direksiyonu deniz tarafına kırdı, çarpışma gerçekleşti. Yerde yatan bir yaralının olduğunu fark ettim, ancak olay anında amcamın oğlu olduğunu o an fark edemedim. Sonra 112’yi telefon ile aradım, ancak telefon o bölgede çekmediği için telefonla 112’yi arayamadım. Daha sonra ismini bilmediğim motosiklet kazasını işiten ve fark eden kişiler durdu. Sonra motorlu bir kişiye, “Telefon çekmiyor burada 112’yi arayamadım” dedim. O da motoruna bindirip beni 100-150 metre öteye götürdü. Oradan derhal 112’yi aradım. 112’ye yaralının durumu hakkında bilgi verdim ve sonra olay yerinde gördüğüm bir kasktan dolayı bir yaralı olduğunu anladığımı, ancak yaralının düşmüş olduğu mevki itibariyle yaralıya ulaşamadığımı, durumu hakkında bilgi sahibi olamadığımı söyledim. 
Daha sonrasında olay yerine birkaç defa gidip geldim. Ancak 112 ve kolluk ekipleri beni arayabileceği için tekrardan telefon çeken yere gittim. 112’den talimat alan ekipler sivil telefonlarından beni aradılar, onlara da gerekli bilgileri verdim. Daha sonra olay yerine gittiğimde, olay yerinde bulunan şahıstan sorduğumda aracı kullanan Ö.B.’nin diğer araç olan beyaz Toros’a binip gittiğini öğrendim. Bu nedenle Ö.’nün kamera görüntülerini kendi iş yerinden ve tanıdığı olan diğer iş yerlerinden alıp silebileceği düşüncesiyle olay yerinden görevli ekiplerinden gelmesi ile delilleri karartılmasını engellemek için Anamur istikametine doğru yol aldım. Ancak o sırada olay yerinde benimle ve kollukla irtibatı sağlanabilmesi için olay yerine başka bir meslektaşı yönlendirdim. Biz o sırada avukatımı kendi telefonumdan arayarak durumdan bilgi verdim. Beraber delilleri tespit etmek için yola çıktık, tespit edebildiğimiz kameraları irtibatımızı sağlayan avukat arkadaşım aracılığı ile jandarmaya eş güdüm içerisinde bildirdim. Orada kamera kayıtlarını tespiti ve kaybolmasını önlemek için resmi görevliler gelinceye kadar arkadaşlarımızın orada beklemesini sağladım. 
Daha sonra sabaha karşı kamera kayıtlarının gece alınmış olduğunu öğrendim. Daha sonra olayın da açığa çıkması ve benim de amcamın oğlunu kaybetmenin acısı ile Bozyazı’ya gidip bir süre kafamı toplamak istedim. Daha sonra avukatlarım aracılığı ile Gazipaşa Savcılığına Anamur Adliyesine bulunduğum yere en yakın yer olması sebebiyle derhal teslim olabileceğimi belirttim, ancak tahkikatın buradan yürütülmesi sebebi ile buraya gelip teslim olmamı daha uygun olacağı Gazipaşa Savcılığı tarafından avukatlarıma söylenmiş. Daha sonra avukatlarım ile beraber Gazipaşa Karakoluna getirildim, ifadem savcılıkta alındı. Olay anında alkollü değildim, olay nedeniyle üzgünüm, olay yerine resmi görevliler geldikten sonra ayrıldım. Sadece delilleri toplamak amacıyla oradan ayrıldım. Savcılığın talebinin reddine, mahkeme aksi kanaatte ise hakkımda lehi olan hükümlerin uygulanmasını talep ederim” ifadelerini kullandı. 
Olay yerinde geniş çaplı araştırma yapan jandarma ekipleri, aracı kullandığı iddia edilen Ö.B. ile birlikte kaçtığı ileri sürülen şahısları bulmak için çalışma başlattı.


Anahtar Kelimeler: ÖLÜMLÜ KAZADA ÖNEMLİ GELİŞME