Tarih: 07.10.2023 13:54

OKULLARDA ‘GIDA GÜVENİLİRLİĞİ’ANLATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği programlarda gıda mühendisleri tarafından ilk ve ortaokul öğrencilerine “Okullarda Gıda Güvenliği ve Gıda İsrafı’, “Gıda Hijyeni’, “Güvenilir Gıdaya Ulaşmanın Yolları” gibi konularda eğitimler veriliyor.

 

ÖĞRENCİLER SUNUMLAR EŞLİĞİNDE BİLGİLENDİRİLDİ

Gazipaşa İlçe Tarım Orman Müdürlüğünce görevli gıda mühendisleri tarafından gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri, el yıkamanın önemi, gıda saklama kuralları, gıda etiketi okuryazarlığı konularında ve gıdanı koru kampanyası hakkında öğrenciler sunumlar eşliğinde bilgilendirildi.

 

“YENİ NESİL BİLİNÇLENİYOR”

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik yaptığı açıklamada gıdanın insanın doğumu öncesinde başlayıp ölene kadar alması gereken bir süreç olduğunu belirterek, yeni neslin okulların yanı sıra farklı kaynaklardan gıda hijyeni, güvenliği gibi konularda bilinçlendiğini söyledi.

 

“DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR DEVAM EDER”

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Hijyeni ve Gıda İsrafı” konulu eğitimlere başladıklarını dile getiren Özçelik, gıdanın insanın doğumu öncesinde başlayıp ölene kadar alması gereken bir süreç olduğunu belirterek, yeni neslin okulların yanı sıra farklı kaynaklardan gıda hijyeni, güvenliği gibi konularda bilgilendiğini söyledi. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —