OKULLAR YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Gazipaşa’da okullar 2022-2023 eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Yeni dönem için okulların birçoğunda çalışmalar devam ererken, bazı okullarda da son rötuşlar yapılıyor.

EĞİTİM 10.08.2022 12:52:00 0
OKULLAR YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül’de başlayacağını duyurmasının ardından Gazipaşa’daki okullarda yeni dönem hazırlıkları başladı. Eğitim kurumları, 12 Eylül’de başlayacak olan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılını iple çekerken, okulların açılmasına az bir süre kala okul yöneticileri, okullarda bulunan eksikleri tamamlamak için çalışıyor. Gazipaşa Milli Eğitim Müdürlüğü bilgisi dahilinde yapılan çalışmalarda bazı okulların dış cephe boyası yapılırken bazı okulların eksikleri bir bir tamamlanıyor.

OKULLARIMIZ YENİ SEZONA HAZIR OLACAK

Okulların 12 Eylül Pazartesi günü açılacağını hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü, “Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak,  48 okulumuzun tamamında eğitim-öğretim faaliyetleri şuanda devam ediyor. Dolayısıyla tüm okullarımızda her sene olduğu gibi bu yıl da hazırlık faaliyetlerimiz var. 12 Eylül’de okullarımız açılacak. 12 Eylül’den önceki cuma günü itibariyle tüm okullarımız eğitim-öğretim faaliyetlerine hazır olacaktır” ifadelerini kullandı.  

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İLE İLKOKUL 1. SINIFLAR 1 HAFTA ÖNCE BAŞLAYACAK

Öte yandan MEB’in açıkladığı takvime göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül 2022 Perşembe günü başlayacak. Birinci dönem, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2023 Cuma günü sona erecek. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 5 Eylül-9 Eylül 2022 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

 


Anahtar Kelimeler: OKULLAR SEZONA HAZIRLANIYOR