OKUL YERİ HAZIR HAYIRSEVER BEKLENİYOR

.

GÜNDEM 18.10.2023 14:33:00 0
OKUL YERİ HAZIR HAYIRSEVER BEKLENİYOR

Nüfusun hızla artarak 10 binlere dayandığı Pazarcı Mahallesi’nde yeni bir okulun eksikliği ciddi anlamda hissedilmeye başlandı. Mahallenin yeni bir okula ihtiyaç duyduğunu dile getiren Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Okulumuzun yeri hazır. Mahallemize yeni bir okul kazandırmak için hayırseverlerle protokol yapmaya hazırız” dedi. 

 

GAZİPAŞA genelinde artan nüfus, yeni ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Hızlı yapılaşma ile altyapı, elektrik, sosyal alan ihtiyacının arttığı ilçede, nüfusun hızla arttığı ve yoğun olduğu mahallelerde okul gibi önemli kurumların eksikliği göze çarpıyor. Nüfusun hızla artarak 10 binlere dayandığı Pazarcı Mahallesi de bu mahallelerden biri. Son yıllarda yoğunlaşan yapılaşma ve artan nüfus nedeniyle mahallede yer alan ve devlete bağlı okullarda öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor. Nüfus yoğunluğunun günden güne arttığı mahallenin eğitim yükünü, Ahmet Tuncer İlk Öğretim Okulu ile Cumhuriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu çekiyor. 

 

HALK YENİ OKUL İSTİYOR

Özellikle Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda yaşanan yoğunluk, yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla gözler önüne serildi. Sınıfların öğrenci kapasitesi artan okulun eğitim kalitesinden memnun olan veliler, artan öğrenci sayısı ile eğitimdeki verimin düşmesinden endişe ediyor. Mahallede yükselen nüfus sayısıyla birlikte okulda yoğunluğun giderek artacağına dikkat çeken vatandaşlar, Pazarcı Mahallesi’nde uygun bir noktaya ikinci bir ilköğretim okulunun kazandırılmasını istiyor. Konuyla ilgili yetkililerin yapacağı çalışmayı bekleyen mahalle sakinleri, mahalleye yeni yapılacak okulla birlikte, eğitim kalitesinin yükseleceğine inanıyor. 

 

“PROTOKOL YAPMAYA HAZIRIZ”

Pazarcı Mahallesi’nin yeni bir okula ihtiyacı olduğunu dile getiren Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Şu anda Pazarcı Mahallemizde okul eksikliği ciddi şekilde hissediliyor. Pazarcı Mahallesi Karadağ Mevki’inde yer alan 5 bin 350 metrekare arsa, ilköğretim okulu yaptırılmak üzere ‘İlköğretim’ alanı olarak ayrıldı. Okulumuzun yeri hazır. Mahallemize yeni bir okul kazandırmak için hayırseverlerle protokol yapmaya hazırız. Yapılmak istenen okulun toplam maliyetinin yüzde 51’i hayırsever tarafından ödenmesi durumunda, hayırseverimize okulun isim hakkını da veriyoruz. Bu konuda hayırseverlerin elini taşın altına koymayı bekliyoruz” dedi. 

 

“YERİMİZ HAZIR”

“Pazarcı Mahallesi’ne kazandırılması planlanan okulumuzun yeri hazır” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ise “Hayırseverlerimizin okul yaptırmak gibi bir talebi olursa, bölgenin ihtiyacını karşılayacak tam donanımlı bir okul yaptırmak istiyoruz. Gelen talebin ardından okulun toplam maliyeti hesaplanarak, hayırsevere bildirilecek. Hayırseverimiz, toplam maliyetin yüzde 51’ini karşılarsa, okulun isim hakkını hayırseverimize vereceğiz. Okul konusu, ilçemiz için çok önemli. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

 

OKULUN YERİ HAZIR HAYIRSEVER BEKLENİYOR

Konuyla ilgili geçtiğimiz yıllarda gazetemize açıklama yapan Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, “Sürekli artan mahalle nüfusumuz, özellikle ilköğretim okulu açığımızı ortaya çıkardı. Okulların doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Mahallemiz içerisinde yer alan Karadağ Mevkii’nde 5 bin 350 metrekare arazi ilköğretim okulu yapılması için ayrıldı. İlçemizdeki hayırseverlerden bu alana okul yaptırmaları için destek bekliyoruz” demişti. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: HAZIR HAYIRSEVER BEKLENİYOR