OKUL SIKINTISINI ÇÖZECEK ÖNERİ

.

GÜNDEM 21.08.2024 09:09:00 0
OKUL SIKINTISINI ÇÖZECEK ÖNERİ

Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nun, mahallede artan nüfus ve öğrenci sayısı nedeniyle önümüzdeki yıllarda kapasite sıkıntısı çekeceğine vurgu yapan Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, “İlçede öğrenci sayısı az olan imam hatip liselerini tek okulda birleştirip, Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ilköğretim okuluna çevirelim” önerisinde bulundu. 


GAZİPAŞA genelinde artan nüfus, yeni ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Hızlı yapılaşma ile elektrik, su ve kanalizasyon altyapısı ile sosyal alan ihtiyacının ortaya çıktığı ilçede, nüfusun hızla arttığı ve yoğun olduğu mahallelerde okul gibi önemli kurumların eksikliği göze çarpıyor. Nüfusun hızla artarak 10 binlere dayandığı Pazarcı Mahallesi de bu mahallelerden biri. Son yıllarda artan yapılaşma ve nüfus nedeniyle mahallede yer alan ve devlete bağlı tek ilköğretim okulu olan Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor. Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nun, mahallede artan nüfus ve öğrenci sayısı nedeniyle önümüzdeki yıllarda kapasite sıkıntısı çekeceğine vurgu yapan Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, mahallesinde ihtiyaç duyulan ilköğretim okuluyla ilgili önemli bir öneride bulundu.


İMAM HATİPLERİ BİRLEŞTİRİN ÖNERİSİ
Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, Gazi Mahallesi’nde bulunan Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Pazarcı’da yer alan Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi/Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ndaki öğrenci sayısının az olduğuna dikkat çekti. Bu okullara kaydolan öğrenci sayısının her geçen yıl düştüğünü ifade eden Tuncel, Pazarcı’da yer alan Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi/Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin birleştirilmesini istedi. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeniyle mahalleye yeni bir okul yapılmasının hayal olduğunu ifade eden Tuncel, “Öğrenci sayıları bir hayli düşük olan erkek ve kız imam hatip liseleri birleştirilirse, mahallemizin okul ihtiyacı ortadan kalkar. Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaokula çevrilmesini, Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nun ise sadece ilkokul olarak eğitim ve öğretim faaliyetine devam etmesini öneriyorum. Bu konuda ilçe halkımızın, siyasi partilerin, kamu ve kurumların, STK temsilcilerinin desteğini bekliyoruz” dedi. 


ÖĞRENCİ SAYILARI AZ
Gazipaşa’da eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarındaki öğrenci sayıları dikkatlerden kaçmadı. Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi/Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrenci sayısı, 302 olarak kayıtlara geçti. 302 öğrencinin 99’u Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 203’ü ise Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi/Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda öğrenim görüyor. Bu sayı, okulların birleştirilmesi durumunda 302 öğrencinin tek okulda rahatlıkla öğrenim görebileceği gerçeğini ortaya çıkarıyor. 
 

İMAM HATİP ORTAOKULLARINDA SAYI DAHA AZ
Öte yandan, Zeliha Tuncer İmam Hatip Ortaokulu’nda 96, Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Ortaokulu’nda 29,  Karalar Hüseyinli İmam Hatip Ortaokulu’nda 40 öğrenci öğrenim görüyor. İlçemizde imam hatip ortaokullarında öğrenim gören toplam öğrenci sayısı ise 165 olarak kayıtlara geçiyor. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27