OKUL BAHÇESİNDE BİNA İNŞAATI BAŞLATILDI

Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinin bir bölümünde özel mülk olduğu gerekçesiyle inşaat çalışması başlatıldı. Yaşanan gelişme okul yönetimi ve öğretmenler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

GÜNDEM 29.08.2022 14:17:00 0
OKUL BAHÇESİNDE BİNA İNŞAATI BAŞLATILDI

Gazipaşa’da, 2015 yılından önce FETÖ bünyesinde özel okul olarak bulunan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığına bağlanarak Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi adını alan okulda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Öğrenciler tarafından kullanılan okul bahçesinin, geçtiğimiz yıllarda bir başkasına ait olduğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan gelişmenin ardından okul bahçesinde inşaat yapılmak istenmiş ve mülk sahibi, inşaattan vazgeçerek okul bahçesini içinde barındıran arsayı başka bir vatandaşa satmıştı.

OKUL YÖNETİMİ ARSANIN İSTİMLAK EDİLMESİNİ İSTİYOR

Söz konusu arsayı alan vatandaşın, yine başka birisine sattığı ortaya çıktı. Okul bahçesinde bulunan arsayı alan yeni sahibi, Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde inşaat çalışmasına başladı. Yaşanan gelişme okul yönetimi ve öğretmenler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Öğrencilerin aktivite alanının kısıtlandığını savunan okul yönetimi harekete geçerek, söz konusu arsanın istimlak edilerek Milli Eğitim’e tahsis edilmesi konusunda girişim başlattı.

İNŞAAT SAHİBİNİN VE ÖĞRENCİLERİN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYOR

Okul bahçesine getirilen inşaat malzemeleri ile söz konusu satıştan haberdar olan okul yönetimi, inşaat çalışmasına başlayan firma ile öğrencilerin mağdur olmasını istemiyor. Alınan arsanın istimlak edilmesini isteyen okul yönetimi, firmaya yapılacak ödeminin ardından söz konusu arazinin okula kazandırılması için yetkililerden çözüm bekliyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın atacağı adımı merak eden yöneticiler, Gazipaşa’yı yöneten isimlerin kamuoyu oluşturmasını istiyor.


Anahtar Kelimeler: BAHÇESİNDE İNŞAATI BAŞLATILDI