Tarih: 31.07.2024 09:59

OKTAN’DAN DESTEK AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA Arı Yetiştiricileri Birliği (AYBİR) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan arıcılık desteklerine ilişkin açıklama yaptı. 


Ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için 2024-2026 döneminde yapılacak hayvancılık desteklemeleri belli oldu. AYBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve AYBİR Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, arıcılık sektörüne yapılan destek hakkında açıklama yaptı. Oktan, “Hayvancılık Desteklemelerine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 2024 yılı arılı kovan desteklemesi Üretici/Yetiştirici Birliklerine üye olan arıcılara kovan başına 100 TL, üye olmayan arıcılara 80 TL destekleme verilecek. Ayrıca kadın, genç, gezginci ve birinci derece birlik üyesi arıcılara da ilave destek verilecektir. Buna göre, 41 yaşından gün almamış tüm arıcılar +40 TL desek verilecek olup, kadın arıcılarımızda yaş sınırı bulunmamaktadır. Gezginci arıcılara +30 TL, birinci derece tarımsal örgütlere üye olan arıcılara +20 TL, birinci derece tarımsal örgüt olmaya hak kazanan il birlikleri, ağustos ayının ilk haftasında bakanlık web sitesinden resmi olarak yayınlanacaktır. Sektörümüze hayırlı olsun” dedi. 
 

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ DESTEKLERİ
Hazırlanan karara göre, büyükbaş hayvancılık destekleri kapsamında programlı aşıları tamamlanmış, 4 ay ve üzeri yaşta buzağı ve malaklar için hastalıktan ari işletmeler hariç 500 baş ile sınırlı olmak üzere 1000 lira temel destek ödenecek. Küçükbaşta Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine (TÜDKİYEB) üye yetiştiricilere, (Birlik olmayan illerde bu şart aranmayacak) yıl içinde doğan ve doğduğu işletmede en az 4 ay kalan oğlak ve kuzular için 200 lira temel destek ödemesi yapılacak. Ayrıca, atık desteği kapsamında Bakanlıkça programlanan aşı uygulamaları sonrasında oluşan atıklar için hayvan sahiplerine, büyükbaş hayvan atıkları için hayvan başına 5 bin lira, küçükbaş hayvan atıkları için 1000 lira destek sağlanacak. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —