OĞUZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz, dün Ak Parti Antalya İl Başkanlığı’na giderek Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

SİYASET 22.03.2023 11:51:00 0
OĞUZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

14 MAYIS’TA yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuru süresinin uzatılmasının ardından milletvekili aday adaylığı süreci devam ediyor. Gazipaşa’nın tanınan avukatlarından Ümmü Oğuz da dün, Ak Parti Antalya İl Başkanlığı’na giderek Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. Oğuz, 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için ‘Milletvekili başvuru formunu’ doldurmasının ardından İl Başkanlığı’ndaki başvuru masasına şahsen müracaatını da gerçekleştirmiş oldu. 

OĞUZ’A İLÇE BAŞKANI DA DESTEK VERDİ

Gazipaşa AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümmü Oğuz’a partisinden de tam destek geldi. Milletvekili aday adaylığı başvurusunda Oğuz’a Antalya’da Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan da eşlik etti. AK Parti’de aday adaylığı başvuru süresinin yarın sona erecek olmasından dolayı Oğuz’un Gazipaşa’lı son milletvekili aday adayı olacağı tahmin ediliyor. Siyasi görevine ilk olarak partide Ana Kademe Seçim İşleri Başkanı olarak başlayan Oğuz, daha sonra Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı olarak görev aldı. Bu süreçten sonra Oğuz, son 3 seçimde ilçe Seçim Kurulu üyeliği yaptı. Halen İlçe Seçim Kurulu Üyesi olan Oğuz, Gazipaşa’da son seçimlerde SKM Başkanı ve İlçe hukukçusu olarak da görev almıştı. 

ÜMMÜ OĞUZ KİMDİR?

1991 yılında Gazipaşa’da doğdu. Ortaöğretim ve lise eğitimini Gazipaşa’da tamamlayan Ümmü Oğuz, Lisans eğitimini 2008-2012 yılları arasında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Ankara’da Hukukçular Kulübü isimli öğrenci oluşumu STK'da aktif olarak görev aldı. Ensar Vakfı ve Birlik Vakfında çalışmalara katıldı.2014 yılından bu yana Gazipaşa’da kendi hukuk ofisinde avukatlık yapıyor. 7 yıldır Gazipaşa İlçe Teşkilatı’nda aktif olarak rol alıyor. 29 Ekim 2020’de Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak görevlendirilen Oğuz, halen bu görevine devam etmekte. Oğuz, evli ve bir çocuk annesi.

 


Anahtar Kelimeler: MİLLETVEKİLİ ADAYI