Tarih: 17.10.2022 14:45

ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKACAK

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de faaliyet gösteren 12 eğitim sendikasına üye öğretmenler, taleplerinin karşılanmaması durumunda 2 Kasım 2022 Çarşamba günü tüm yurtta bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Söz konusu karar, Ankara’da düzenlenen ve 12 eğitim sendikasının katıldığı 'Eğitim Sendikalarının Büyük Buluşması Toplantısı'nda çıktı. 14 Ekim tarihinde Başkent Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya; Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen ve Eşit Haklar Sen’in başkanları ve yöneticileri katıldı.

Yapılan toplantıda, 19 Kasım 2022’de yapılması planlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’nın iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) tüm eğitim sendikaları ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi talep edildi. Toplantının tutanağında şu ifadeler kullandı: “Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır. Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1’inci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır.  Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir. Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir. Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme hakları, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.”

Taleplerini sıralayan sendikalar, taleplerinin karşılanmaması durumunda 26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde iş yerlerinde kokart takacak. Yine 26 Ekim’de ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri okunacak. Öğretmenler, talep ve uyarılara rağmen yeni bir düzenleme yapılmaması halinde, 2 Kasım 2022 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Alınan kararlar, sendika genel başkanlarınca imzalanarak, kamuoyuna duyuruldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —