Tarih: 25.11.2023 10:09

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

ÖĞRETMENLER günü kutlama programı kapsamında dün saat 09.45’de Cumhuriyet Meydanı’nda resmi töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ve eğitim sendikası temsilcilerinin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.


Ardından saat 10.30’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde tarafından hazırlanan kutlama programına geçildi. Programa; Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, İyi Parti İlçe Başkanı Yunus Görgülü, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, kamu ve kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Göreve yeni başlayan öğretmenler adına Naile Bilgiç Ana Okulu’nda Anaokulu Öğretmeni Nuriye Demiral ve emekli öğretmen Rukiye Karabaş konuşma yaptı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi.


“BIRAKILAN SADECE MESLEKİ UNVANDIR, SORUMLULUK BİLİNCİ VE SÜREÇ DEVAM ETMEKTEDİR”
Emekli Öğretmen Rukiye Karabaş, yaptığı konuşmada öğretmenlik hayatının değerlendirmesini yaparak; “Bırakılan sadece mesleki unvandır, sorumluluk bilinci ve süreç devam etmektedir. Miniklerden çok şey öğrendim. Farklı bakmayı, farkındalıkları anlamayı, vicdanın sesini, yargılamadan önce dinlemeyi ve daha birçok şey. Sevgi nasıl da masumdu, temizdi miniklerin oyunlarında. Kurallar olmalı ve sınırlar çizilmeliydi elbette ama nezaketle. Davranış değişiklikleri üslubunca yapılmalıydı. Benim sadece göz teması ile konuştuğum çocuklarım oldu, sadece işaretlerle anlaştığım. Anladım ki benim hayat hikâyemin bir parçasıydı öğretmenlik. Emeklilik için erken miydi acaba diyordum ama aslında tam da zamanıydı. Her şey olmak için kendi zamanını beklerken, bir kararla sonlandı hepsi. Bu benim kendime söz verişimdi. Sıkı sıkıya tuttuklarımızı da vakti geldiğinde bırakabilmekti yapmamız gereken. Yeni yollar yürüyebilmek, yeniliklere ve yenilikçilere yol açmak benim açımdan çok güzel bir duygu. Hayatıma giren, bana eşlik eden, rehberlik eden ve benim rehberlik ettiğim her bir çocuğuma, onların kıymetli ailelerine, sevgili meslek arkadaşlarıma, idarecilerime, yöneticilerime, vesile olan herkese katkıları, varlıkları ve değerleri için çok teşekkür ediyorum. İyi ki öğretmenim, iyi ki eğitim ve öğretimin bir parçasıyım. Aktif bir katılımcı olmasam da sürecin her daim gönüllüsüyüm.” dedi. 


“ÖĞRETMEN; GEÇMİŞİN ÖĞRETİCİSİ, GELECEĞİN KURUCUSUDUR”
Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, yatığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak; “Öncelikli vazifesi gençleri eğitmek ve aydınlatmak olan öğretmen, genç nesillere bilginin ve ilmin yolunu gösteren, toplum ve ülkenin çıkarları doğrultusunda genç kuşaklara geleceğe hazırlayan ve her zaman değişimin öncüsü olan kişilerdir. Öğretmen, küçük adımlarla başlayan uzun bir hayatın temelini atan kişidir. Sizi aileniz kadar çok sevecek ve hiçbir çıkarı olmamasına rağmen size elinden gelenin fazlasını katmaya çalışan belki de tek insandır. Öğretmen; geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Bu hikmeti iyi anlayan Büyük İskender, hocası Aristo’ya minneti şu sözlerle ifade etmiştir, “Babam beni gökten yere indirdi. Hocam beni yerden göğe çıkardı.” Öğretmen; Hz. Ali için bir harf öğretmeleri karşısında kölelik derecesinde bağlanan kişidir. Yavuz Sultan Selim’in nazarında ise öğretmen, bindiği atın sıçrattığı çamurla kirlenen kaftanının kendisine kefen yapılmasını vasiyet edebilecek kadar değeri yüce bir kişiliktir. 


“ÖĞRETMEN, YENİ NESLİN EMANET EDİLDİĞİ KUTSAL BİR EMANETÇİDİR”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gözünde öğretmen, yeni neslin emanet edildiği kutsal bir emanetçidir. İşte tarihimizden ve inancımızdan gelen bu şuurla biz eğitimciler, öğrencilerimizin ve toplumun dertlerini kendimize dert edinmek, güzel Anadolu’muzun her köşesine ilim irfan taşımak, inançlı ve vatansever eserler yetiştirmek, milli ve manevi duygularla minik kalpleri yoğurmak için buradayız. Görevimizin başındayız. Bir eğitimci olmama katkısı olan tüm öğretmenlerime, büyüklerime ayrıca öğretmenlerimizin görevlerini en iyi şekilde icra etmelerindeki baş faktör olan kıymetli hanımefendi beyefendi eşlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aydınlık bir geleceği siz kıymetli meslektaşlarımla hep beraber inşa edeceğimize inanarak sizleri saygıyla selamlıyorum. Günümüz kutlu olsun” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül’ün yaptığı konuşmanın ardından, öğretmenlik mesleğine adım atan genç öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Program, Milli Eğitim Bakanı Dr. Yusuf Tekin’in Öğretmenler Günü mesajı okunmasıyla devam etti. Programda, şehit öğretmenler adına yapılan sunum esnasında salonda bulunanlar arasında duygusal anlar yaşadı. Tören sonunda, ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. >Aysel YILDIZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —