ÖĞRETMENLER BUGÜN İŞ BIRAKIYOR

Eğitimciler tarafından 14 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlenen ve 12 eğitim sendikasının aldığı bir günlük iş bırakma eylemi kararı bugün uygulanacak.

GÜNDEM 2.11.2022 09:42:00 0
ÖĞRETMENLER BUGÜN İŞ BIRAKIYOR

Alınan karar gereği; Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen ve Eşit Haklar Sen’in Gazipaşa’daki üyeleri bugün okullarda derse girmeyecek.

EĞİTİM SEN VE EĞİTİM İŞ MEYDANDA OLACAK

Eğitim Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Gazipaşa İlçe Temsilciliği ve Eğitim İş Gazipaşa İlçe Temsilciliği iş bırakma eyleminin yapılacağı bugün, Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda ortak basın açıklaması yapacak. Bütün öğretmenleri ve sendikaları Cumhuriyet Meydanı’na çağıran Eğitim Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Nuray Güler, saat 10.00’da Cumhuriyet meydanında Eğitim iş ve Eğitim Sen olarak, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) hayır”, “Kariyer Basamakları Sınavı iptal edilsin” talepli iş bırakma eylemimiz için basın açıklaması yapıyoruz. Tüm eğitim çalışanlarının katılımlarını bekliyoruz” dedi.

CHP ÖĞRETMENLERE DESTEK OLACAK

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanlığı, iş bırakma eylemi yapıp, Cumhuriyet Meydanı’nda ortak basın açıklaması yapacak olan Eğitim İş ve Eğitim Sen üyelerine destek verecek. CHP İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “2 Kasım Çarşamba günü (Bugün) saat 10.00'da öğretmenlerimizin haklarını korumak için sendikaların yapacağı iş bırakma eylemi için Cumhuriyet Meydanında öğretmenlerimizin yanındayız. Tüm halkımızı bekleriz” ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler: ÖĞRETMENLER BUGÜN BIRAKIYOR