“ÖĞRETMEN MAAŞLARI YETERSİZ”

Yeni ataması yapılan öğretmenlerin maaş düzenlemesine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Eğitimin Gücü-Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, “Yeni atanan öğretmenler atandıkları il ve ilçelerde kira ödemekte zorlanacak” dedi.

9.09.2022 14:03:00 0
“ÖĞRETMEN MAAŞLARI YETERSİZ”

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitimin Gücü-Sen) Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, yeni ataması yapılan öğretmenlerin maaşlarının yetersiz olduğuna dikkat çekti. Yeni öğretmenlerin atandıkları il ve ilçelerde kira ödemekte zorlanacağını dile getiren Uçak, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavlarının öğretmenlere getirisinin ne olacağı hakkında belirsizliklerin sürdüğünü belirtti. Diğer eğitim sendikalarının üyelerinin haklarını korumakta zorlandığına vurgu yapan Uçak, “Türkiye'nin ilk ve tek apolitik sendikası olarak sizleri aramızda görmekten onur duyarız” öğretmenleri Eğitimin Gücü-Sen’e üye olmaya davet etti.

“ÖĞRETMENLERİN HUZURU BOZULACAK”

ÖMK Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavlarının öğretmenler arasındaki huzuru bozacağına da değinen Eğitimin Gücü-Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, “Bugün hekimlere, sağlık memurları ve çalışanlarına %10 ile %20 arası katsayı iyileştirmesi yapıldı, yeterli mi? hayır. Ama yeni atanan bir öğretmen, maaşı ile evinin kirasını zor karşılar duruma düşmüştür. Bir de Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile anayasa ve iş kanunlarında belirtilen “Eşit işe eşit ücret” ilkesine aykırı olarak öğretmenler arasında huzuru bozacaklar” dedi.

“DİĞER SENDİKALARDA İSTİFALAR BAŞLADI”

Diğer eğitim sendikalarının üyelerinin haklarını korumakta zorlandığına ve istifaların başladığını dile getiren Uçak, “Öğretmenlik Meslek Kanununda bu sınav ile verilecek olan uzman ve başöğretmenlik unvanı alacak kişilere ait hiçbir yetki ve sorumluluk veya görev tanımlaması yapılmamıştır. Bu sınava girecek öğretmenler tek derdi maddi kayıplarını telafi etmektir. Günümüz şartlarında ekonomik hayattaki yapılan zamlarla eriyen öğretmen maaşları, diğer meslek gruplarının çok altında kalmıştır. Öğretmenler bugün ilk defa tüm yapılan yanlışlıklara sesini çıkartmış ve öğretmenin yanında olmayan sendikalarından istifa etmeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİMİZİ ARAMIZDA GÖRMEKTEN ONUR DUYARIZ”

Öğretmenleri Eğitimin Gücü-Sen’e davet eden Uçak, “Öğretmenin meslek onuru ve ekonomik hakları tekrar geri gelinceye kadar Eğitim Gücü Sendikası olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan sendikamızın kuruluş ve çalışmalarına ilişkin bilgilere bakabilirsiniz. Türkiye'nin ilk ve tek apolitik sendikası olarak sizleri aramızda görmekten onur duyarız” şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler: “ÖĞRETMEN MAAŞLARI YETERSİZ”