ÖĞRENCİLERE "YAPAY ZEKA VE YAZILIM" ANLATILDI

ÖĞRENCİLERE

GAZİPAŞA KYK Yurdu’nda, Gazipaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından “Yapay Zekâ ve Yazılım” konulu seminer düzenlendi.

Gazipaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Gazipaşa Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu’nda düzenlenen “Yapay Zekâ ve Yazılım” konulu seminere Yazılım Uzmanı Emre Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Yapay zekâ teknolojileri üzerine önemli noktalara değinen Özdemir, yapay zekâ teknolojilerinin günümüzdeki uygulamalarından ve gelecekte nasıl bir rol oynayacağının üzerinde durdu. Seminere katılım sağlayanlar, yapay zekânın farklı alanlardaki potansiyelini ve etkilerini anlama fırsatı buldu. 


ÖRNEKLER VERİLEREK KONU PEKİŞTİRMESİ YAPILDI
Seminerde ayrıca, yapay zekâ teknolojilerinin ulaşım sektöründe, özellikle otonom araçlar ve trafik yönetimi sistemlerinde nasıl kullanılabileceği tartışılarak, güvenlik alanında yapay zekânın suçları önleme ve hızlı tepki verme konusunda nasıl bir katkı sağlayabileceği üzerine örnekler verildi. Gazipaşa KYK’da görevli eğitimciler, bu tür eğitimlerin öğrencilere ilham verdiğini vurguladılar.


“YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİLERİ GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK BOYUTLARDADIR”
Seminerde konuşan Yazılım Uzmanı Emre Özdemir; “Yapay zekâ; sağlık, eğitim, ulaşım ve güvenlik gibi birçok sektörde çok önemli ve büyük devrim yaratabilecek durumdadır. Bunların örneklerini de sunumumuzdaki görsellerle destekleyerek anlatıyoruz.  Özellikle sağlık sektöründe, yapay zekâ hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli rol oynamaktadır. Yapay zekâ, öğrencilerin bireysel öğrenme ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş eğitim programlarının geliştirilmesinde de büyük fark yaratacaktır. Yapay zekâ, hayatımızın birçok alanında daha fazla yer alacak ve bu teknolojiler doğru kullanıldığında topluma büyük faydalar sağlayabilecektir. Yapay zekâ teknolojilerinin etik kullanımının önemi de büyüktür ve bu çalışmalar geleceği şekillendirecek boyutlardadır.” ifadelerini kullandı. 


YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Seminer hakkında konuşan Manevi Danışman Mehmet Ali Şenkal; “Gazipaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak vesile olduğumuz seminer, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve yapay zekâ teknolojilerinin gelecekteki rolüne dair önemli bir farkındalık yarattı. Bu eğitim, yapay zekânın bugünü ve yarını hakkında derinlemesine bir bakış sunarak, katılımcılara yapay zekâ teknolojilerinin potansiyelini keşfetme ve bu alandaki yeniliklere ayak uydurma fırsatı verdi. Yapay zekâ, gelecekte toplumumuzun ve çalışma hayatımızın birçok yönünü şekillendirecektir” dedi. >Aysel YILDIZ