ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

İLÇE Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından merkezdeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik trafik eğitimleri verildi.

ASAYİŞ 9.05.2024 09:47:00 0
ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, öğrencilere trafik konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan eğitimler düzenledi. Bu eğitimlerde, Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Mehmet Çetinçelik tarafından genel trafik güvenliği kuralları, emniyet kemeri kullanımının önemi, trafik işaret levhaları, emniyet kemeri, yaya yollarında güvenli yürüme, karşıdan karşıya geçerken 5 güvenli geçiş noktalarının önemi, yolcu ve kırmızı ışık kuralları ile güvenli bisiklet kullanımı konuları detaylı bir şekilde öğrencilere anlatıldı. 


TRAFİK EKİP OTOSU TANITILDI 
Emniyet kemeri ile kaskın önemine de vurgu yapılan eğitim çalışmalarında ayrıca balonlar ile trafik işaretleri oyunları oynandı. Trafik ekip otosunun da tanıtıldığı etkinlikte her konuda farklı örneklerle öğrencilere bilgiler verildi. Öğrenciler temel trafik eğitimi çerçevesinde merak ettiklerini polis ekiplerine sorarak, bireysel bilgiler de aldı. Ayrıca, öğrencilere okul servis araçlarına güvenli şekilde binme ve inme konularında da bilgiler aktarıldı. >Vildan RENDE