Tarih: 10.11.2022 12:46

ÖĞRENCİLERE TRAFİK DERSİ

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi Gazipaşa’da tüm okullarda uygulanmaya devam ediyor. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ve Toplum Destekli Büro Amirliği’nde görevli personeller, Ahenk Projesi kapsamında Ahmet Tuncer Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

TRAFİKTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ANLATILDI

Öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Yardımcısı Mehmet Çetinçelik, trafikte uyulması gereken kurallar, Okul servis araçlarına inme ve binme kuralları, yaya geçiş noktaları ve yerleri, sürücü belgesi gibi konularda seminer verdi. Trafiğin, bir kurallar bütününden oluştuğunu ifade eden Çetinçelik, kurallara uyulduğu takdirde, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının ciddi oranda düşeceğine dikkat çekti.

EMNİYET KEMERİ İLE KASKIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bunların yanında; emniyet kemeri ile kaskın önemi, bisiklet ve motosiklet kullanımıyla ilgili öğrencileri bilgilendiren Çetinçelik, emniyet kemeri ile kaskın hayat kurtardığına vurgu yaptı. Trafik güvenliğinde farkındalığın oluşturulması için bireylere büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Çetinçelik, hem sürücüler hem de yayaların uyması gereken kuralları öğrencilere bir bir anlattı.

Seminerde öğrencilerden gelen sorulara cevap veren emniyet personeli, seminerin sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —