ÖĞRENCİLERE "SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ" EĞİTİMİ

ÖĞRENCİLERE

İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Atatürk İlkokulu öğrencilerine “Tasarruflu su kullanımı”, “Suyun kullanım alanları” ve “Suyun korunması” konularında eğitim verildi.

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği programlarda gıda mühendisleri tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik “Tasarruflu su kullanımı”, “Suyun kullanım alanları” ve “Suyun korunması” konularında eğitimler veriliyor. Bu hafta Gazipaşa Atatürk İlkokulu’na giden Tarım Orman Müdürlüğü’nce görevli gıda mühendisleri, 3’üncü sınıf öğrencilerini;  suyun korunması, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri, el yıkamanın önemi, gıda saklama kuralları, gıda etiketi okuryazarlığı konularında ve gıdanı koru kampanyası hakkında da sunumlar yaparak bilgilendirdi.


GENÇ NESLİN BİLİNÇLENMESİ HEDEFLENİYOR
Yapılan eğitimlerde su kaynaklarının etkili bir şekilde korunması ve verimli kullanılması konusunda genç neslin bilinçlendirilmesini hedeflediklerini kaydeden Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, 2030 yılından itibaren Türkiye’nin su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alması bekleniyor. Bu yüzden gelecek neslin susuzluk çekmemesi için daha bilinçli ve dikkatli su tüketmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE