ÖĞRENCİLERE SU TASARRUFU İLE GIDA İSRAFI ANLATILDI

İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Okullarda Gıda Güvenilirliği”, “Su Tasarrufu” ve “Gıda İsrafı” konulu eğitimlerini bu hafta Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

EĞİTİM 15.12.2023 10:37:00 0
ÖĞRENCİLERE SU TASARRUFU İLE GIDA İSRAFI ANLATILDI

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği programlarda gıda mühendisleri tarafından ilkokul öğrencilerine “Okullarda Gıda Güvenliği”, “Su Tasarrufu” ve “Gıda İsrafı” konularında eğitimler veriliyor. Bu hafta Gazipaşa Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na giden Tarım Orman Müdürlüğü’nce görevli gıda mühendisleri, öğrencileri gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri, el yıkamanın önemi, gıda saklama kuralları, gıda etiketi okuryazarlığı konularında ve gıdanı koru kampanyası hakkında sunumlar yaparak bilgilendirdi.


SU KAYNAKLARININ NASIL TÜKETİLDİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Öğrencilere gıda ve su tasarrufunun önemini anlatan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, gıda üretiminde harcanan su miktarlarından örnekler vererek, gıda israfı ile su kaynaklarının nasıl tüketildiğine dikkat çekti. Gıda israfının önlenmesi için herkesin çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik ise herkesin tüketeceği kadar gıda alması önerisinde bulundu.


MUSLUĞU AÇIK BIRAKMAYIN!
Okullarda gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere, sağlıklı gıdalar hakkında bilgiler verildiğini dile getiren Özçelik, “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Hijyeni ve Gıda İsrafı” konulu eğitimler sayesinde öğrencilerin gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda zehirlenmesi gibi konularda bilinçlendiğini kaydetti. Gıda israfında dünya endeksinde Türkiye’nin birinci sırada olduğunu dile getiren Özçelik, öğrencilere gelecek neslin susuzluk çekmemesi için musluğu açık bırakmamaları gerektiğini söyledi.  >Vildan RENDE