ÖĞRENCİLERE GIDA İSRAFI ANLATILDI

İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı” konulu eğitimlerini bu hafta Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

EĞİTİM 17.11.2023 10:39:00 0
ÖĞRENCİLERE GIDA İSRAFI ANLATILDI

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği programlarda gıda mühendisleri tarafından ilk ve ortaokul öğrencilerine “Okullarda Gıda Güvenliği ve Gıda İsrafı’, “Gıda Hijyeni’, “Güvenilir Gıdaya Ulaşmanın Yolları” gibi konularda eğitimler veriliyor.
 

GIDA, HİJYEN VE İSRAF EĞİTİMİ VERİLDİ
Gazipaşa Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda Tarım Orman Müdürlüğü’nce görevli gıda mühendisleri tarafından gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri, el yıkamanın önemi, gıda saklama kuralları, gıda etiketi okuryazarlığı konularında ve gıdanı koru kampanyası hakkında öğrenciler sunumlar eşliğinde bilgilendirildi.
 

“HERKES TÜKETECEĞİ KADAR GIDA ALMALI”
Gıda israfının önlenmesi için herkesin çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, herkesin tüketeceği kadar gıda alması önerisinde bulundu. Okullarda gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere, sağlıklı gıdalar hakkında bilgiler verildiğini dile getiren Özçelik, “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Hijyeni ve Gıda İsrafı” konulu eğitimler sayesinde öğrencilerin gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda zehirlenmesi gibi konularda bilinçlendiğini kaydetti. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27