ÖĞRENCİLERE DEPREM SEMİNERİ VERİLDİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazipaşa İlçe Temsilciliği tarafından Burhan İlk ve Ortaokulu öğrencilerine deprem konulu seminer verildi.

EĞİTİM 1.06.2023 17:53:00 0
ÖĞRENCİLERE DEPREM SEMİNERİ VERİLDİ

Türkiye’de, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından yıkım yaşanan illerde çalışma yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı Gazipaşa İlçe temsilciliği bünyesinde kurulan İHH Gazipaşa Arama Kurtarma Ekibi, Burhan İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Okula ait kapalı spor sahasında öğrencilere konulu seminer veren ekipler, ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde yapılan çalışmalar ve tecrübeleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Depreme hazırlık, deprem anında uyulması gereken kurallar ve depremin ardından yapılması gerekenler hakkında öğrencileri bilgilendiren ekipler, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu, her zaman depreme hazırlık olmamız konusunda öğrencileri bilgi akardı. 

Konuya ilişkin İHH İnsani Yardım Vakfı Gazipaşa İlçe Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “İHH Gazipaşa Arama Kurtarma Ekibi olarak, okul idaresinden gelen davet üzerine: Burhan İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik, asrın en büyük felaketi ile ilgili tecrübe paylaşımı ve değerlendirmelerin yapıldığı seminer ve sunum gerçekleştirilmiştir. Katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi. >Emin ŞİMŞEK