ÖĞRENCİLER YKS HEYECANI YAŞADI

GAZİPAŞA’DA 669 lise son sınıf öğrencisi ile geçen yıllarda mezun olup üniversiteye yerleşemeyen veya tercih yapmayan binlerce genç, hafta sonu düzenlenen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katıldı.

EĞİTİM 10.06.2024 10:46:00 0
ÖĞRENCİLER YKS HEYECANI YAŞADI

Gazipaşalı öğrenciler, 8-9 Haziran’da gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşadı. Gazipaşalı yaklaşık 669 lise son sınıf öğrencisi ile mezun öğrenciler, hafta sonu yapılan sınavlara katıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi günü saat 10.15’te başladı. TYT’de öğrencilere Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi. Pazar günü saat 10.15’te YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) giren öğrenciler, öğlenden sonra ise YKS’nın 3’üncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ter döktü.
 

AİLELER ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU
İki gün boyunca 4 yıllık bilgi birikimleriyle sınava giren öğrencilerin heyecanına aileleri de ortak oldu. Okulların önlerinde çocuklarının sınavdan çıkmasını büyük bir heyecanla bekleyen aileler, çocukları için dua etti. 


SINAVA İLÇE DIŞINDA GİRDİLER
Öte yandan, Gazipaşa’da sınav merkezi olmadığı için öğrenciler, Alanya, Manavgat ve Antalya’da sınava girdi. Gazipaşa’dan 669 lise son sınıf öğrencisi ile mezun öğrenciler TYT, AYT ve YDT sınavlarına katılarak hayalini kurdukları üniversitelere girebilmek için sınavda ter döktü. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİLER HEYECANI YAŞADI