ÖĞRENCİLER LGS’DE TER DÖKTÜ

GAZİPAŞA’DA, yüzlerce öğrencinin heyecanla beklediği LGS dün tamamlandı. Gazipaşa’da 23 okulda yapılan sınavda, 679 sekizinci sınıf öğrencisi hayalini kurduğu liseye gidebilmek için ter döktü.

EĞİTİM 5.06.2023 13:28:00 0
ÖĞRENCİLER LGS’DE TER DÖKTÜ

Gazipaşa’da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Yurt genelinde milyonlarca öğrencinin başvurduğu sınava Gazipaşa’dan 679 sekizinci sınıf öğrencisi katıldı. İki oturumda gerçekleştirilen sınav, Gazipaşa’da 23 okul, 45 salonda yapıldı. Saat 09.30'da başlayan sınavda 182 öğretmen görev aldı. Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi. Öğrencilerin ikinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soruyu yanıtlamaları için 80 dakika süreleri oldu. İlçemizde öğrenim gören 679 sekizinci sınıf öğrencisi hayalini kurduğu liseye gidebilmek için sınavda ter dökerken, aileleri de okul önünde öğrencilerin sınav heyecanına ortak oldu.

SINAV SONUÇLARI HAZİRAN SONUNDA AÇIKLANACAK

Öte yandan sınavın değerlendirmesinde; adayların sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Öğrencilerin her bir alt teste ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınav sonuçlarının haziran ayının sonunda açıklanması bekleniyor.

SIKI ÖNLEM

Öte yandan Gazipaşa’da yapılan LGS öncesinde ve sonrasında, Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri geniş güvenlik önlemi aldı. Sınav öncesi güvenlik güçlerinin kontrolünde ilçemize getirilen sınav kitapçıkları, sınavdan sonrada geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Gazipaşa’dan gönderildi. Sınav esnasında ise her okulda polis ve jandarma ekipleri görev aldı. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİLER DÖKTÜ