ÖĞRENCİLER İLÇENİN TARİHİNİ ÖĞRENİYOR

GAZİ Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde ilçenin tarihi bir parçası olan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’ni ziyaret ederek kazı çalışmalarını da yakından izleme fırsatı buldular.

GÜNDEM 31.05.2024 11:31:00 0
ÖĞRENCİLER İLÇENİN TARİHİNİ ÖĞRENİYOR

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri İlknur Demirok Kurt ve Dilek Aydın öncülüğünde ilçenin tarihi bir parçası olan Antiochia ad Cragum Antik Kenti’ni ziyaret ederek kazı çalışmalarını yakından takip etme fırsatı buldular. Bölgeyi gezen öğrenciler, kazı çalışmasından sorumlu arkeolog ile birlikte kazı alanını gezerek bilgi sahibi oldular. 


AFKEOLOG, ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu tarafından gezi ile ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Okulumuz üçüncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde ilçemizin tarihinin önemli bir parçası olan Antiociha Ad Cragum Antik Kenti’ne gezi düzenlediler. Aynı zamanda yapılan kazı çalışmalarını da izleme fırsatı buldular. Bölgeyi gezen ve yakından inceleyen öğrencilerimiz; nekrapol alanı, sütunlu cadde, kilise, hamam, agora, anıtsal kapı ve Orta Çağ kale surlarının kalıntılarını gördüler. Kazı çalışmasından sorumlu arkeolog,  öğrencilerle birlikte kazı alanını gezerek antik kentin tarihi hakkında bilgi verdi. Gezimizin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimiz İlknur Demirok Kurt ve Dilek Aydın’a teşekkür ederiz.” >Aysel YILDIZ