NOHUT HASADI BAŞLADI

Gazipaşa’nın bereketli topraklarında nohut hasadı başladı. Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Cimbiti Yaylası’nda mayıs ayında özenle toprakla buluşturulan nohut tohumları, hasat edilmeye başlandı.

GÜNDEM 10.08.2024 09:49:00 0
NOHUT HASADI BAŞLADI

GAZİPAŞA’NIN 1800 rakımlı Cimbiti Yaylası’nda Gazipaşa Belediyesi tarından üretimi gerçekleştirilen “Cimbiti Nohut”unun hasadı yapıldı. Hasat çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, üreticilere ve sahada çalışan belediye ekiplerine kolaylıklar diledi. Hasadın bereketli geçmesi temennisinde bulunan Başkan Yılmaz, nohut tarlalarını gezerek, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


“HER ZAMAN ÜRETMEYE VE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”  
Yaylanın temiz havasında, doğal yöntemlerle yetiştirilen nohutlar, Gazipaşa’da sürdürülebilir tarımın güzel bir örneğini olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bu tür projelerin Gazipaşa’nın tarımsal üretim kapasitesini artırma ve bölgedeki çiftçilere örnek olma açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz, “Cimbiti yaylamızda nohut hasadına başladık. Bugün, mayıs ayında toprakla buluşturduğumuz nohutların hasadını yapan çalışma arkadaşlarımıza ve üreticilerimize kolaylıklar diledik. Her zaman üretmeye ve örnek olmaya devam edeceğiz.  Çiftçilerimize bol bereketli hasatlar diliyorum. Üreticilerimizin yanında olmaya ve onların emeklerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.


CİMBİTİ NOHUDUNUN ÖZELLİĞİ NEDİR?
Gazipaşa’nın 1800 rakımda bulunan Cimbiti Yaylası topraklarında yıllardır ekilen ve bölge halkınca sevilerek tüketilen Cimbiti Yaylası nohudu, kolay pişme özelliğine sahiptir. Genellikle iri tanelidir. Ata tohumdur. Yemek, meze ve salata yapımına uygundur. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27