Tarih: 16.10.2023 09:20

NEYDİ, NE OLDU, NE OLACAK?

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, Orman Genel Müdürlüğü’nden 29 yıllığına kiralanan ve 2019 seçimleri öncesi Gazipaşa Belediyesi tarafından milyonlarca lira harcanarak tamamlanan Koru Mahallesi’ndeki Fener Mesire Alanı’nın son hali içler acısı. 2019 yılında Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın onayı ile ihaleye çıkarılan ve Alaaddin Kocabaş tarafından işletilen 55 bin 370 metrekare alan üzerine kurulu tesisin ihale sözleşmesi 2022’nin sonunda iptal edildi. Ardından Kocabaş’tan Fener Mesire Alanı’nda bulunan gemi görünümlü restoranı boşaltması istendi. Söz konusu mesire alanın belediye tarafından işletilmesi kararlaştırıldı. 

 

ÇALIŞMALAR DURDU

Bütün işlemlerin ardından mesire alanında bulunan restoranda tadilat çalışması başlatıldı. Bunun üzerine harekete geçen Kocabaş, belediye tarafından yapılan fesih ve tahliyede usulsüzlüklerin olduğunu iddia ederek, konuyu yargıya taşıdı. Alaaddin Kocabaş tarafından boşaltılan, belediye tarafından tadilat çalışmalarının başlatıldığı Fener Mesire Alanı’yla ilgili mahkeme devam ettiği için çalışmalar durduruldu. Tesisi, geçtiğimiz yaz dönemine ilçe halkının hizmetine açmayı planlayan belediyenin hesapları ise beklediği gibi olmadı. Gazipaşa Belediyesi, bırakın tesisi yeniden açmayı, geride bıraktığımız dönemde tesise çivi dahi çakamadı. 

 

TESİSİN AKIBETİ NE OLACAK?

Geçtiğimiz yıllarda Gazipaşa’nın en gözde turizm tesisleri arasında gösterilen gemi görümlü restoran, şimdiki görüntüsüyle korku filmlerindeki terk edilmiş binaları andırıyor. Koru Sahili’nin en gözde noktasında harabe gibi bir mekan olarak kalan tesisin camları kırılmış, çevresi ise büyük zarar görmüş şekilde bekliyor. Sonsuzluk havuzu olarak adlandırılan tesisin havuzunda ise tahribatların olduğu görüldü. Yapıldığı zaman Gazipaşa’nın yeni cazibe merkezi olarak gösterilen tesisin son iki yılda yaşadığı değişim, hem işletmecisi hem de ilçe halkı üzerinde büyük şaşkınlık yaratırken, tesisin akıbetinin ne olacağı şimdiden merak konusu oldu. 

 

UYUŞTURUCU İDDİASI

Geçtiğimiz yıllarda ünlü sanatçıların ağırlandığı, binlerce yerli ve yabancı turistlere hizmet veren bir mekan olan işletme, şimdilerde metruk bina olarak dikkat çekiyor. Kaderine terk edilen binanın, alkolikler ve uyuşturucu bağılıları tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor. 

 

SAHTE İMZA İDDİASI

Öte yandan işletmenin tahliye işlemi yapılırken, Gazipaşa Belediyesi’nin Alaaddin Kocabaş’a ait olduğu öne sürülen sahte bir imza ile işlem yaptığı iddia edildi. 

 

“HER ŞEYİ BELGELERİYLE YAYIMLAYACAĞIM”

Yaşanan tüm gelişmeleri önümüzdeki günlerde belgeleriyle birlikte Gazipaşa kamuoyu ile paylaşacağını dile getiren Alaaddin Kocabaş, “Halkımızın bazı 3. sınıf haber yapan internet haberlerine inanmamaları istiyorum. İler ki günlerde bu konuyla ilgili her şeyi belgeleriyle gazetede yayımlayacağım” dedi. 

 

4 BUÇUK MİLYON MALİYETLE TAMAMLANMIŞTI

2019’un ilk çeyreğinde tamamlanan Fener Mesire Alanı, o dönemin parasıyla 4 buçuk milyon maliyetle tamamlandı. 55 dönümlük üzerine kurulu mesire alanında gemi görünümlü restoran ve önünde yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, 34 kamelya, 61 araçlık otopark, giriş kontrol binası, tuvaletler v.b. unsurlar yer alıyor. >Selçuk ÖZTÜRK

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —