NASRETTİN HOCA, KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

GAZİPAŞA İlçe Müftülüğü tarafından yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik “Nasreddin Hoca Camide” temalı etkinlik düzenlendi.

GÜNDEM 12.07.2024 09:42:00 0
NASRETTİN HOCA, KUR

İlçe Müftülüğü ve Yetim Vakfi işbirliği ile yaz Kur’an kursu öğrencileri için başlatılan sosyal etkinlikler kapsamında Nasrettin Hoca, öğrenciler ile bir araya geldi. “Nasrettin Hoca Camide” temalı etkinlik, Gazipaşa Merkez Camii ve Hal Camii’nde gerçekleştirildi. Şenlik havasında geçen etkinliğe yaz Kur’an kursu öğrencileri, öğreticiler ve veliler de katıldı.


GELENEKSEL OYUNLAR OYNANDI 
Camileri çocukları sevdirmek amacıyla yapılan etkinlikler kapsamında öğrenciler Nasrettin Hoca ile birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Türk halkının mizah sembolü olan Nasreddin Hoca’nın hazırcevap, insanları kırmadan doğruyu söyleyen, yeri geldiğinde kendisiyle de alay etmeyi bilen, güldürücü, düşündürücü, öğretici, eğlendirici ve şaşırtıcı yönlerinin de vurgulandığı etkinlikte ayrıca halat çekme, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlar da oynandı. Etkinliğin sonunda ise İlçe Müftülüğü tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.


“BU TÜR ETKİNLİKLER KURSLARIMIZA OLAN İLGİYİ ARTIRIYOR”
Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin Yaz Kur’an kurslarına olan ilgilerini artırdığını ifade eden İlçe Müftüsü Fahri Başar, “Çocuklarımız ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmelerinde yardımcı olmak, yaz tatilini daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve camilerimizi çocuklarımıza sevdirmek amacıyla bu tür etkinlikler yapıyoruz. Başta hayırseverlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE