NARGİLE VE TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilgili kurumlarla birlikte ilçe genelinde nargile ve tütün denetimi başlattı.

GÜNDEM 16.10.2024 01:30:00 0
NARGİLE VE TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından kapalı alanlarda sigara kullanımının önüne geçilmesi amacıyla uygulanan tütün yasağına yönelik, Gazipaşa’da 4207 sayılı “tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun uygulamaları” çerçevesinde, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu kapalı alanlar ve açılır kapanır sisteminde hizmet veren özel işletmeler denetlendi. Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü ve polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde ayrıca 4733 sayılı kanunun 8. maddesine istinaden nargile satışı yapılan işletmelerde nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi ve kapalı alanda tütün mamullerinin içilip içilmediği kontrol edildi. Ekipler tarafından mekanların “Dumansız Hava Sahası” planına uygunluğuna bakılarak iş yeri sahipleri de sigara içme yasağıyla ilgili mevzuat konusunda bilgilendirildi.  

 

“DENETİMLERE UYMAYANLARA ESNEME YAPILMAKSIZIN CEZA YAZILACAK” 

Yapılan denetimler ile ilgili bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, “4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun uygulamaları” kapsamında tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu kapalı alanlar ve açılır kapanır sisteminde hizmet veren özel işletmeler ile 4733 sayılı kanunun 8. maddesine istineden nargile satışı yapılan işletmeleri denetledik. Öte yandan, yasaklı alanda sigara kullanımına tanık olan vatandaşların Sağlık Bakanlığı’nın “ALO 184” iletişim hattı üzerinden şikayette bulunabileceklerini hatırlatıyoruz.  

 

Yaptığımız kontrollerde şimdiye kadar iş yeri sahipleri ve vatandaşların sigara ve nargile yasağına uyduğu gördük. Ancak denetimlerimiz sıklıkla devam ediyor. Denetimlere uymayanlara esneme yapılmaksızın cezai işlemler uygulanacak” ifadelerini kullandı.

 

 


Anahtar Kelimeler: NARGİLE TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI