Naci Görür’den deprem uyarısı

GAZİPAŞA açıklarında 4,5 büyüklüğünde meydana gelen depremi değerlendiren Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Antalya’da deprem olmaz algısı yanlış, külliyen yalan. Antalya dikkatli olmalı. Her yere gökdelen dikmemeli” dedi.

GÜNDEM 15.08.2023 15:02:00 0
Naci Görür’den deprem uyarısı

AFAD’ın aktardığı bilgiye göre deprem, 10 Ağustos saat 16.16’da yaşanmış ve Gazipaşa’ya 99.07 kilometre mesafede meydana gelen deprem, yerin 12.44 kilometre derinliğinde kaydedilmişti. Gazipaşa’da meydana gelen depremin ardından Antalyalıları uyaran Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Antalya’nın çevresinin faylarla kaplı olduğunu belirterek, Antalya’da deprem olmaz algınsın çok yanlış olduğunu dile getirdi.


“ANTALYA’DA DEPREM OLMAZ ALGISI YANLIŞ”


Gazipaşa açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, “Antalya’da deprem olmaz” algısının tamamen yanlış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili şunları söyledi: “Antalya’da deprem olmaz algısı yanlış, külliyen yalan. Antalya’yı çevreleyen dağların doğusu, batısı ve kuzeyi faylarla kaplıdır. Üstelik de bu fay kuşakları 7 ve üzeri deprem oluşturabilecek boyuttadır. Çoğu da Antalya’ya 50 -60 km yakınlıktadır. Dolayısıyla o hatlarda olacak büyük depremler Antalya’yı etkiler.”


“HER YERE GÖKDELEN DİKİLMEMELİ”


Antalya’nın doğusunun depreme dirençsiz olduğunu belirten Görür, şöyle devam etti:  “Antalya’nın zemini özellikle doğu kesimi alüvyon ve kumlu kesimlerdir. Depreme dirençsiz kesimlerdir. Bu yüzden Antalya dikkatli olmalı. Her yere gökdelen dikmemeli. Özellikle doğu kesimlerde alçak yapılar olmalı, yatay ve özgün mimariyi tutmalı ve ağır binalardan kaçınmalıdır. Batı, kuzey ve doğu da özenli olmalıdır.”> Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: Görür’ deprem uyarısı