MUSLUKLARDAN ÇAMURLU SU AKIYOR

GAZİPAŞA’DA geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışlarla birlikte çeşmelerden çamurlu su akıyor. Neredeyse her yağmurun ardından aynı durumla karşı karşıya kalan ilçe halkı, yaşanan soruna çözüm üretilmesini istiyor.

GÜNDEM 29.11.2023 10:53:00 0
MUSLUKLARDAN ÇAMURLU SU AKIYOR

Gazipaşa’da, Sugözü Doğal Su Kaynağından getirilen kaynak suyuna her yağmurda çamur karışması, vatandaşları endişelendiriyor. İlçe halkı, geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışlarla birlikte yine aynı manzara ile karşı karşıya kaldı. Yağışların ardından kaynak suyuna karıştığı ihtimali üzerinde durulan çamurlu su, evlerin musluklarından akıyor. İçme ve kullanma suyu olarak kullanılan Sugözü suyunu gönül rahatlığıyla kullanamadığını dile getiren vatandaşlar, gazetemizi şikayet yağmuruna tuttu. 
 

“İÇEMİYORUZ, KULLANAMIYORUZ”
Yağmurların ardından çamurlu akan suyu kullanamadıklarını dile getiren ilçe halkı, “Musluklardan akan su içilecek gibi değil. Bırakın suyu içmeyi, bulaşık ve banyo yapmak için bile kullanamıyoruz. Sular çamurlu, oğlumu yıkayamadım. Bakın suyun haline, buna bir çözüm bulunsun” diyerek yetkililere seslendiler. 
 

TAN: SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Gazipaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Tan, “Gazipaşa ilçemiz içme ve kullanma suyunun tamamı doğal kaynak suyu olan Sugözü kaynağından sağlanmaktadır. 2014 yılından bu yana ilçemizin su kalitesi, ASAT Genel Müdürlüğümüz tarafından insani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik kapsamında belirtilen sıklıklarda numuneler alınarak analizleri gerçekleştirilmektedir. Dönemsel olarak ilk yağışlarla birlikte Sugözü kaynağında formasyondan kaynaklı geçici bulanma olup, herhangi bir endüstriyel nitelikli bir kirlilik söz konusu değildir. İçme ve kullanma sularında alınan numunelere ait analizler TÜRKAK tarafından akretide edilmiş Su Kalite Kontrol Laboratuvarında yapılmaktadır. Suların bulanık aktığı bu süreçte numune alım sıklığını arttırmış bulunmaktayız. Alınan numuneler bulanık olmakla birlikte mikrobiyolojik anlamda fekal kirliliğe rastlanılmamıştır. Konu ile ilgili kaynak düzenlemesi, isale hatlarının yenilenmesi ve deplasesi, arıtma ile filtrasyon tesisinin projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Proje ve izin çalışmaları tamamlandıktan sonra imalatlar yapılarak sorun giderilecektir. Bu süreçte konu takibimiz altındadır” dedi. Su hatlarında yenileme çalışması da yapılacağını belirten Tan, suyun toplandığı ana depoya arıtma yapılacağını dile getirdi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: MUSLUKLARDAN ÇAMURLU AKIYOR