Tarih: 14.11.2023 13:19

MÜLAZIMAĞAOĞLU’NDAN GAZİPAŞA ESNAFINA MÜJDE

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, Manavgat’ta yapılan TESKOMB Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı’nın Türkiye’nin 81 ilinden gelen kooperatif başkanlarını memnun ettiğini belirterek üst limit kredilerin 500 binden 650 bine çıkarıldığını ve NACE kodlarının ortadan kaldırıldığını dile getirdi.

 

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin 81 ilinden Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

 

ÜST LİMİT KREDİLER 500’DEN 650’YE ÇIKARILDI

Manavgat Sueno Otel’de gerçekleşen toplantıya Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu da katıldı. TESKOMB Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı’nda alınan kararların Türkiye’nin 81 ilinden gelen kooperatif başkanlarını memnun ettiğini belirten Başkan Mülazımağaoğlu, Gazipaşa esnafına müjdeler verdi. Mülazımağaoğlu, üst limit kredilerin 500 binden 650 bine çıkarıldığını ve NACE kodlarının artık ortadan kaldırıldığını dile getirdi.

 

“YÜKSEL LMİTLİ KREDİLER KULLANILABİLECEK”

Bütün esnaflar sınırlama olmadan yüksek limitli kredi kullanabileceklerine dikkat çeken Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, “Faiz oranları 7,5’tan yüzde 20’ye çıkarılmıştı ancak TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgün’ün baskılarıyla böyle bir durum söz konusu olmadı. Eski kullanılan krediler faiz oranları aynı şekilde kaldı. İşini büyütmek için 500 bin TL kredi alan esnaf 150 bin TL ilave kredi kullanabilecekler. Yeni kredi alacaklar 650 bin TL kullanabilecekler. Esnafımızın buna çok ihtiyacı vardı. Bankalar yüzde 40-45 ile mevduat topluyorlar. Esnaflarımıza yüzde 20 ile kredi imkanı veriyoruz. Esnaf Kefaret Kredi Kooperatifleri esnaflarımızın yanındayız. Özel bankalar esnaflara kredi vermiyorlar. Devletin gerçek anlamda sicil affı çıkarmasını istiyoruz. Bunun da özel bankalar tarafından uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı. > Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —