MÜLAKAT ELEŞTİRİSİ

EĞİTİM Gücü Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in öğretmen alımları öncesi yapılan mülakatların devam edeceğini açılaması hakkında açıklamalarda bulunarak, söz konusu mülakat uygulamasını eleştirdi.

GÜNDEM 14.09.2023 16:01:00 0
MÜLAKAT ELEŞTİRİSİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde ‘Kaldıracağız’ dediği mülakat sürecinin devam edeceğini açıkladı, eğitim camiası ve sendikalardan tepki gecikmedi. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, Bakan Tekin’in açıklamalarını ve söz konusu mülakat uygulamasını eleştirdi. Uçak yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mülakat kalkacak dedikten sonra Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in “Mülakat kalkmadı, sadece mülakatlar mülakat gibi olacak” sözleri hem devlet teamüllerini çiğnemek, hem de daha önce yapılan mülakatların doğru yapılmadığını kabul etmektir” dedi. 

 

“ÖĞRETMENLER ADİL KONTENJAN BEKLİYOR”

Mülakat uygulamasının öğretmenleri karamsarlığa götürdüğünü dile getiren Uçak, öğretmen adaylarının adil mülakat değil, adil kontenjan beklediğini vurguladı. Uçak, “Adayların üç katını çağırıp her birine 45 dakika ayırmak, öğretmenlerimizi günlerce sürecek sancılı bir sürece, umutsuzluğa ve karamsarlığa götürmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bunun yolu atanan öğretmenimizi hizmet içi eğitim ile ülkemizin yetiştirdiği alanıyla ilgili tecrübeli öğretmenlerimiz ile buluşturmak ve öğretmenlerimizi bilgi, donanım ve manevi olarak girecekleri derslere hazırlamaktır. Yıllarca atanmak için bekleyen öğretmenler adil kontenjan bekliyor.” >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27