MUHTAR’DAN KÖYÜNE CAN SUYU

Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı öncülüğünde 2 yıl önce imece usulüyle başlatılan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle tamamlanan 6 milyon’luk dev sulama projesi faaliyete geçti.

GÜNDEM 3.08.2023 19:26:00 0
MUHTAR’DAN KÖYÜNE CAN SUYU

GÜNEYKÖY Mahalle Muhtarı ve Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yahya Küçükballı, öncülüğünde 2 yıl önce başlatılan dev sulama suyu projesi faaliyete geçti. Muhtar Küçükballı ve 470 mahalle sakini tarafından Güneyköy Nohut Yeri Mevkii’ne yapılan proje, çiftçilerin özellikle yaz aylarında en ihtiyaç duydukları bu dönemde can suyu oldu.

 

6 MİLYON’LUK YATIRIM

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle tamamlanan ve maliyeti yaklaşık 6 milyon’u bulan dev sulama projesi için döşenen kilometrelerce su boruları ve hortumlar sayesinde imece usulüyle 470 çiftçi yüzlerce dönüm arazinin sulamasını yapabilecek.

 

“SULAMA PROJEMİZ FAALİYETE GEÇTİ”

 

Yaklaşık 2 yıl içinde sulama projesinin tamamlandığını belirten Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Projeyi mahalle halkı ile birlikte tamamlandık. Suyun çıkarıldığı alanın yakınlarına 2 tane havuz yaptık, bu havuzda biriken suyu mahalle içine yaptığımız merkezi su deposuna pompalanıyor. Merkeze yapılan su deposuna 470 musluk taktık. Bu musluklar projede pay sahibi olan vatandaşlara ait. Projeye katılan her vatandaşın kendisine ait bir musluğu var. Bu su deposundan 470 vatandaşın evine ve bahçesine su gidiyor” dedi.

 

SU VARDİYALI KULLANILACAK

 

Mahallenin suyu vardiyalı olarak kullanacağını belirten muhtar, “Güney Mahallesi’ni bilenler iyi bilir, Nohutyeri ile D-400 Karayolu taraflarına 24 saat aralıklara sular veriliyor. Yani mahallenin bir tarafına bir gün, diğer tarafı öbür gün su veriliyor. Suyu olmayan onlarca insan vardı. Bahçesi olup, suyu olamayan çiftçilerimiz vardı. Bu proje ile mahalle halkı ve Gazipaşa’nın kalkınması için önemli bir adım attık. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

MUHTAR’DAN TEŞEKKÜR

 

S.S Güneyköy Sulama Kooperatifini de faaliyete geçirdiklerini belirten Muhtar Yahya Küçükballı, “Bu konuda bize 2 bin 300 metre plastik boru desteği veren en büyük destekçimiz olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, 600 bin lira değerinde beton ve makine desteği veren KarayolarıGüneyköy Ergünler Yol Tünel Şantiyesi’ne, Antalya Tarım İl Müdürlüğü’ne, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı’na, ASAT Genel Müdürlüğü’ne, ilçe Tarım Müdürlüğü’ne, Gazipaşa Asat Müdürlüğü’ne, Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan’a, Antalya Büyükşehir Meclis Üyeleri Mehmet Yüksel ve Zafer Tan’a, projemizi sondajımızı yapan Güneş Elektrik sahibi Adem Elmas’a ve Güneyköy sakinlerimiz ile köy ihtiyar heyetine sonsuz teşekkür ederim” dedi. >Vildan RENDE

 

 


Anahtar Kelimeler: MUHTAR’ KÖYÜNE