MUHTAR MİLLİ EMLAK’I GÖREVE ÇAĞIRDI

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Çetiner, Selinus Sahili’nde faaliyet gösteren sözde düğün salonunun belediye tarafından açıkça korunduğunu dile getirerek, “Milli Emlak Müdürlüğünü göreve çağırıyorum” dedi.

GÜNDEM 25.07.2022 01:59:00 0
MUHTAR MİLLİ EMLAK’I GÖREVE ÇAĞIRDI

Gazipaşa’nın Selinus Sahili’nde faaliyet gösteren düğün salonuyla ilgili vatandaşlardan ve sahilde bulunan işletmelerden gelen şikayetler, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Çetiner’i harekete geçirdi. Söz konusu işletmenin ihale şartlarına aykırı şekilde faaliyet gösterdiğini, düğüne gelen davetlilerin araçlarını kaldırımlara ve yaya yollarına park ederek yaya yolunu kapattığını, işletmede yüksek sesle yapılan müzik yayınının çevre esnafları ve bölgede bulunan vatandaşları rahatsız ettiğini kaleme alan Çetiner, belediyeye şikayet dilekçesi verdi.

“HALKIMIZIN ŞİKAYETLERİNİ GÖZ ARDI ETTİLER”

29 Haziran’da verdiği dilekçeye 19 Temmuz’da cevap aldığını dile getiren Muhtar Çetiner, “Gazipaşa Belediyesi verdiği cevapla, kanunlara aykırı şekilde faaliyet gösteren bu işletmede düğünlerin yapıldığını ve göz yumduklarını resmen açıklamış oldu. Belediye Covit-19’u bahane edip, açık havada düğün yapma gereksinimin arttığını ve rezervasyonu bulunan vatandaşların mağdur olmaması için düğünlere müdahale edemeyeceklerini belirten bir cevap vermiştir. Gazipaşa Belediyesi verdiği bu cevapla, sahili kullanan vatandaşların, sahilde büfe işleten diğer işletmelerin ve bölgede ikamet eden halkımızın şikayetlerini göz ardı etmiştir” dedi.

“DİĞER İŞLETMELERE MADDİ ZARAR VERİYOR”

Düğün yapılan günlerde yolların ve kaldırımların araçtan geçilmediğini söyleyen Muhtar Çetiner, “Belediye bu işletmeye bu şekilde göz yummasaydı, kaldırımlar, yaya yolları bu kadar işgal edilmezdi. Aynı şekilde gece saat 01.00’e 02.00’ye kadar yüksek sesle müzik yayını yapılıp vatandaşlar gürültüye maruz kalmazdı. Sahilde bulunan büfeler, yıllardır ilçe halkına hizmet veriyor. Ama bir büfede yapılan müzik yayanı diğer büfelere duyulmuyordu. Bu işletme deyim yerindeyse düğün günlerinde tüm büfelere müzik yayını yapıyor. Diğer işletme sahipleri, bu durumdan çok rahatsız. Ayrıca düğün günleri oluşan araç yoğunluğundan dolayı, diğer işletmelere gelen müşteriler araç park edecek yer bulamayıp, sahilden ayrılmak zorunda kalıyor. Bu da diğer işletmelere maddi zarar veriyor” diye konuştu. 

Başkan Yılmaz, kanuna aykırı faaliyet gösteren işletmeye sık sık resmi makam aracıyla giderek misafir oluyor.

“BİZ GAZİPAŞA BELEDİYESİ’NE KARAR ALDIRAMADIK…

MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜMÜ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Gazipaşa Belediyesi’nin söz konusu işletmeyi korumakta ısrarcı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Çetiner, “Belediye burayı korumakta neden bu kadar ısrarcı anlamış değilim. Konu encümen toplantısına kadar geliyor ama Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, o işletmeyle ilgili konuyu toplantıda gündeme almıyor. Bu büfelerin tamamı sit alanı içinde kalıyor. Gazipaşa Belediyesi burayı ihaleye çıkarıp kiralamak için Milli Emlak’tan 6 metre kare yer tahsis ediyor. Ama ihale şartnamesine uymayan işletme, hem daha fazla alan kullanıyor hem de yeme içme yeri olarak kiralanan işletmeyi mevzuata aykırı şekilde düğün salonuna çeviriyor. Biz Gazipaşa Belediyesi’ne burayla ilgili bir karar aldıramadık… Milli Emlak Müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Burayla ilgili yapılması gereken ne varsa yapsınlar. Benim mahallemde ikamet eden vatandaşlarım ve esnaflarım, işletmeden rahatsız olup zarar görüyorlar” dedi.

“EMNİYET DE Mİ KORUYOR?”

Düğüne gelen davetlilerin araçlarını trafik kurallarına aykırı şekilde park ettiğini belirten Çetiner, trafik ekiplerini göreve çağırdı. “Çarşı içinde en ufak kaldırım ihlaline ceza yazan polis düğün günleri sahilin halini görmüyor mu?” diyen Muhtar Çetiner, “İşletmeye gelen davetliler, araçlarını kaldırıma, bisiklet yoluna ve yaya yollarına park ediyor. Bazı noktalarda yolun sağına ve soluna araç park ediliyor. Bu noktalarda tek aracın geçebileceği bir alan kalıyor. Sahile rahatlamak için geliyoruz ama trafik yoğunluğundan sinir krizi geçiriyoruz. Düğün günleri buraya kural dışı park edilen araçları polis görmüyor mu? Bunlara neden ceza yazılmıyor? Belediye gibi burayı emniyet de mi koruyor? Aylardır vatandaşlar şikayetçi, aylardır kaldırımlar işgal ediliyor, aylardır hafta sonları araç park edecek yer bulmakta zorluk çekiyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: MUHTAR MİLLİ EMLAK’ GÖREVE ÇAĞIRDI