MUHTAR KÜÇÜKBALLI'DAN ANTİK KENT TEŞEKKÜRÜ

.

GÜNDEM 18.04.2024 09:35:00 0
MUHTAR KÜÇÜKBALLI

GÜNEYKÖY Mahalle Muhtarı ve Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yahya Küçükballı, mahallesinde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarına öncülük eden siyasilere ve yöneticilere teşekkür etti. 
 

Gazipaşa’nın Güneyköy Mahallesi’nde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları geçtiğimiz gün başladı. Gazipaşa’da ve Güneyköy Mahallesi’nde sevinçle karşılanan çalışma, hem bölge halkını hem de turizm sektöründe heyecan yarattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 60 milyon 480 bin TL ödenek ayrılarak yapılan çalışmalarda, antik kent içinde bulunan Sütunlu Cadde,  Persistili Avlu, Trikonkhos (Üç Yapraklı Yonca) Planlı Yapı ile Ortaçağ Kalesi “A” Yapısı kalıntılarında kazı, konservasyon, konsolidasyon, anastylosis ve çevre düzenlemeleri hayata geçirilecek. Ayrıca, kale çevresi ve içinde bitki temizliği yapılarak, Antiochia Ad Cragum Antik Kenti yeniden ayağa kaldırılacak ve turizme kazandırılacak.
 

“YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”
Mahallesinde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde yapılacak çalışmalarla Güneyköy, Gazipaşa ve Antalya’nın yeni bir cazibe merkezine sahip olacağına vurgu yapan Güneyköy Mahalle Muhtarı ve Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yahya Küçükballı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında başlattığı çalışmalar bizleri çok memnun etti. Bakanlık tarafından ayrılan 60 milyon 480 bin TL tutarındaki ödenek, antik kentte çalışmaları hızlandıracak ve yıllardır turizme kazandırılması hedeflenen Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Mahallemizin ve Gazipaşa’nın değerlerinden olan antik kentimiz, Güneyköy, Gazipaşa ve Antalya’nın yeni bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi. 


MUHTAR KÜÇÜKBALLI’DAN TEŞEKKÜR
Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarına öncülük eden siyasilere ve yöneticilere teşekkür eden Muhtar Küçükballı, “Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde başlatılan çalışmalarda emeği geçen, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin’e, AK Parti Antalya milletvekillerimize, Gazipaşa Kaymakamımız Sayın Orhan Altun’a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Ali Çetin’e, seçim döneminde sayın bakımımızı Gazipaşa’ya davet eden ve bölgede inceleme yapılmasına öncülük eden Cumhur İttifakı Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Sayın Mustafa Aksoy’a, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu’na, Antiochia ad Cragum Antik Kenti Koordinatör Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekocak ve ekibi ile AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanımız Sayın Ramis Yiğit’e teşekkür eder, çalışmaların; mahallemize, Gazipaşa’mıza, Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK