MUHTAR ADAYI YİĞİT’TEN MUZ ELEŞTİRİSİ

Gazipaşa’da yerli muz fiyatları ile tüketicilerin yerli muz yerine ithal muzu tercih etmeleri tepkilere neden oluyor. Göçük Mahallesi Muhtar Adayı Ercan Yiğit, “Yerli muza sahip çıkalım” diyerek tepkisini dile getirdi.

GÜNDEM 15.12.2023 10:25:00 0
MUHTAR ADAYI YİĞİT’TEN MUZ ELEŞTİRİSİ

MUZ fiyatlarında ve girdi maliyetlerinde gelinen son noktayı değerlendiren Göçük Mahallesi Muhtar Adayı Ercan Yiğit, sözlerine şöyle devam etti; “Muz bizim en gözde ürünlerimizden biri iken şu anda üreticiyi bitirme noktasına geldi. Onca üretici girdi maliyetlerinin altında ezilirken, çalıştırdıkları yevmiyecilerin bile parasını ödemekte güçlük çekiyor. Neden bu durum göz ardı ediliyor? Neden kendi toprağımızın muzu değil de ithal muz? Bu soruları kime sorsak bizi cevapsız bırakıyorlar. 


“SESİMİZİ DUYUN VE ÜRETİCİYİ ÇARESİZ BIRAKMAYIN”
Tarım ürünlerinde, özellikle muz konusunda duyar gösterilmesini istiyoruz. Son zamanlarda açıklanan muz fiyatlarında geçim sağlanamayacağını görsünler. Muz üretimi kolay kolay üstesinden gelinebilecek maliyetlerle yapılmıyor. Her aşamasında ayrı işçi çalıştırılıyor. Ama ne yazık ki şu anda çalışanların paraları bile verilemeyecek duruma geldik. Yetkililere sesleniyorum: Sesimizi duyun ve üreticiyi çaresiz bırakmayın. Bizler üretmek ve ürettiğimizin desteklenmesini istiyoruz. Bu konuda da sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27