Tarih: 20.10.2023 16:08

MUHAFAZA DEPOLARI DENETLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim ve satışı yapan iş yerlerine ile muhafaza depolarına yönelik denetim yapıldı.

 

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda kontrol ekipleri tarladan imalata, imalattan satışa, satıştan sofraya gıda ürünlerinin üretiminin her aşamasında kontrol ve izleme faaliyetleri çerçevesinde denetimlere ara verilmeden devam ediliyor. İlçede, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetim yapıldı. 

 

“SAĞLIKSIZ ÜRÜNE RAFLARDA YER YOK”

Kasap, fırın, market, pastane ve unlu mamuller üretimi ve satışı yapan iş yerleri ile muhafaza depoları tek tek kontrol edildi. Asgari teknik ve hijyenik koşullar, personel hijyenine ait gereklilikler, etiketleme yönetmeliği çerçevesinde etiket bilgilerinin uygunluğu ve doğruluğu, ürünlerin saklama ve servis koşullarının kontrolleri yapılarak çok geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.

 

“ALO 174 GIDA HATTI’NA İHBAR EDİN”

Denetimler hakkında açıklama yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, yıl boyunca denetimlerin devam edeceğini belirterek amaçlarının ilçe sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak olduğunu dile getirdi. Özçelik, son yapılan denetimlerde işletmelerden numune alıp laboratuvarda incelenmek üzere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gönderildiği kaydederek, tüketicilerin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı’na yapabileceklerini ifade etti. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —