Tarih: 14.09.2024 00:26

MÜFTÜLÜK’TEN KANDİL PROGRAMI

Facebook Twitter Linked-in

Gazi̇paşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, bu akşam idrak edilecek olan Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Müftü Başar, açıklamasında “14 Eylül Cumartesi gecesini Pazar gününe bağlayan gece tüm insanlığı vahdet ve izzete davet etmek üzere dünyamızı teşrif eden Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in Mevlid-i şeriflerinin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Mevlid-i Nebi’nin, ülkemiz, gönül coğrafyamız, bütün İslâm âlemi ve top yekun insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” diyerek Merkez Camii’nde yapılacak kandil programına tüm ilçe halkını davet etti.

 

TEMAMIZ ‘HZ. PEYGAMBER VE ŞAHSİYET İNŞASI’ 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu senenin Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlendiğini hatırlatan Başar, “Şahsiyet; kişiyi tanımlayan, hem doğuştan gelen hem de sonradan kazanılan nitelikleri barındıran, insanın benliğine ait ruhsal ve manevi özelliklerin tamamını ifade eden bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamberimizi daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak, anlatmak, hayatımızı onunla anlamlandırmak ve onun sevgisini canlı tutmak için programlar icra edilecek. 

 

“HAFTA BOYUNCA PROGRAMLAR İCRA EDİLECEK” 

24 Eylül Salı günü saat 14.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan hocamızın “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferansı olacak. Ayrıca Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz ilçe genelindeki camilerimizde Kur’an Kurslarımızda ve okullarımızda sunumlar ve konferanslar gerçekleştirecek. Yine hafta nedeniyle cami çocuk buluşması, cami genç buluşması, esnaf ziyareti, şehit aileleri ve gazi ziyaretleri, emekli olan din görevlileri ziyareti şeklinde faaliyetler gerçekleştirilecek. Hafta münasebeti ile 20 Eylül Cuma sabahından itibaren her hafta Cuma sabahı olmak üzere sabah namazı buluşmaları başlatılacak. 20 Eylül Cuma günü İlçemiz Çarşı Camii’nde sabah namazı buluşması gerçekleştirilecek ve her hafta farklı bir camide devam edecek. Bu vesile ile haftanın ülkemize, İslam alemine ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni eder, Mevlid Kandilinizi şimdiden tebrik ederim” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —